Nõmmel tähistatakse autovaba päeva kogupereüritusega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattad.
Jalgrattad. Foto: Margus Ansu

Keskkonnasõbraliku liikumise kuu raames peetakse Euroopa autovaba päeva 22. septembril kogupereüritusena Nõmmel Jaama tänaval.


Selle aasta autovaba päeva tähistatakse Nõmme keskuses Jaama tänaval kogupereüritusena, kus saab osaleda jalgratta- ja jalgsimatkal, kontrollida oma tervisenäitajaid, kuulata kontserti, mängida lastealal ja kohtuda keskkonnasõbraliku liikumise kuu maskott Snupsiga, teatas Raepress.

Tuju tõstab ansambel Kukerpillid ning meelealahutust leidub igale eagrupile. Matkad toimuvad giidiga ja koguperepäev lõpeb matkadel osalenute ühissupiga ning loosiauhindade jagamisega.

Üleeuroopalist autovaba päeva (In town without my car) on korraldatud 2000. aastast. 2002. aastast alates on korraldatud juba tervet säästvatele liikumisviisidele pühendatud nädalat. 2013. aasta üleeuroopalise autovaba nädala teema on «Puhas õhk - Sinu valik» («Clean air – it`s your move»). Keskkonnasõbraliku liikumise kuu raames osaleb Tallinn 2013. aasta Euroopa liikuvusnädala kampaanias.

«Autovabal päeval tulge ja olge sportlikud - valige Autovabal päeval jalgsi matkamine, jalgrattaga sõitmine või ühissõiduk. Olgem keskkonnahoidlikud ja nautigem sportimisvõimalusi looduses – andkem autole vaba päev,» ütles abilinnapea Arvo Sarapuu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles