Tallinna televisiooni juht registreeris domeeni eerikniileskross.ee

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Lepp.
Toomas Lepp. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kaebas IRLi kohtusse, kuna erakond registreeris internetidomeeni www.edgarsavisaar.ee, kus avaldas Eesti meedias ilmunud artikleid Savisaare kohta.

Kohtuotsusega keelati Savisaare nimekujuga seotud domeenide kasutamine kolmandatel isikutel.

Täna avaldas Kross oma Facebooki seinal info, mille kohaselt selgus, et linnavõim on teinud vastusammu ja registreerinud domeeni eerikniileskross.ee.

«Savisaar andis IRLi kohtusse edgarsavisaar.ee nimega domeeni kasutamise eest. Tallinna palgal olev Toomas Lepp aga registreeris domeeni eerikniileskross.ee. Mõistagi, meie ei pöördu kohtusse,» teatas Kross.

Endiselt on internetis avalikult vaadeldav enne ee-lõpulisel domeenil olnud artiklitekogu aadressil www.edgarsavisaar.co.

Toomas Lepp edastas Postimehele selgituse registreeritud domeeni kohta:

«Meeldiv, et Postimees arvab, et Toomas Lepp on juba Tallinna linnavõim. Ebameeldiv on aga, et Postimees, avaldades info Krossi domeeni registreerimise kohta, ei küsinud midagi minult, küll aga avaldati Krossi aravamus. Ei Tallinna linnavõimul, Savisaarel  ega Tallinna televisioonil ei ole mingit pistmist domeeni registreerimisega. See oli puhtalt minu isiklik algatus. Ja domeeni eerikniileskross.ee registreeris mitte Toomas Lepp vaid OÜ Videomeedia, seda esiteks. Teiseks, pärast Edgar Savisaare nime pahatahtlikku kasutamist domeenina Krossi poolt tekkis mul küsimus, kas tõesti võib Eesti riigis igaüks kasutada teise inimesi idente enda huvides. Tuleb välja, et jah. Igaüks võib registreerida näiteks andrusansip.ee kui see on vaba. Kolmandaks on siiski oluline miks seda tehakse ja kuidas kasutatakse. Mina seda domeeni kasutama ei hakka. Küll aga peab vastutama IRL, kes on Edgar Savisaare identiteeti kasutanud tema tahte vastaselt. Eesti riigil aga tuleks teha kõik, et nii lihtsalt ei saaks võõra nime alla pätti teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles