Prokurör nõudis bordelle pidanud naisele tingimisi vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Larisat süüdistatakse selles, et ta andis kortereid elamiseks ja intiimteenuste osutamiseks kasutada mitmele prostituudile.
Larisat süüdistatakse selles, et ta andis kortereid elamiseks ja intiimteenuste osutamiseks kasutada mitmele prostituudile. Foto: SCANPIX

Tallinnas astus täna kohtu ette pealinnas mitme bordelli pidamises süüdistatav naine, kellele prokurör nõudis tingimisi vangistust.

Põhja ringkonnaprokuröri Elle-Mai Vellingu hinnangul on 42-aastase Larisa süü kupeldamises tõendatud ning naisel tuleks kanda kolmeaastane tingimisi vangistus nelja-aastase katseajaga. Karistusaja hulka tuleks prokuröri nõudel arvestada veidi üle kahe kuu, mille naine on kohtuotsust oodates trellide taga veetnud. Kuna süüasi on kohtus arutamisel lühimenetluses, arvestab kohus karistusest kolmandiku maha.

Koos Larisaga on kohtu all ka prostitutsioonile kaasaaitamises süüdistatav 40-aastane Aleksei, kellele prokurör küsis rahalist karistust. Kohus kuulutab lahendi 25. septembril.

Kui Larisa võttis kohtus süü omaks, siis Aleksei eitas bordelliäris osalemist.

Eeluurimisel kogutud andmetel üüris 42-aastane Larisa alates 2007. aastast kuni tänavu jaanuarini Tallinnas Pae tänaval asuvat korterit ja aastail 2011–2012 Virbi tänaval asuvat korterit ning kasutas neid bordellide pidamiseks.

Larisat süüdistatakse selles, et ta andis kortereid elamiseks ja intiimteenuste osutamiseks kasutada mitmele prostituudile, reklaamis nende töötelefone internetis, võttis vastu kõnesid ja saatis kliente korteritesse ning sai prostituutide käest endale varem kokkulepitud osa intiimteenuste eest makstud rahast.

Pae tänava korteri 40-aastane omanik Aleksei sai süüdistuse prostitutsioonile kaasaaitamises, sest uurimisandmeil teadis ta juba alates 2009. aastast, et talle kuuluvas korteris tegutseb bordell, kuid jätkas korteri Larisale üürimist ja ei teinud ebaseaduslikule tegevusele lõppu.

Politsei pidas Larisa kuriteos kahtlustatavana kinni tänavu 29. jaanuaril ja ta viibis eeluurimise ajal kohtu loal kaks kuud vahi all. Kohus on arestinud võimaliku konfiskeerimise tagamiseks kaks Larisale kuuluvat kinnistut Ida-Virumaal, 29 000 eurot raha, 1999. aasta Honda sõiduauto ja kaks televiisorit.

Larisa ja Aleksei on varem kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles