Tallinna Tehnikaülikool tähistas väärikat juubelit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) tähistas piduliku aktusega teisipäeval, 17. septembril oma 95. aastapäeva.  Promoveeriti 67 doktorit ja kuus audoktorit, avati akadeemik Uno Mereste büst ja aasta vilistlaseks kuulutati Hardi Meybaum.

Matemaatika-loodusteaduskonnas on 18 uut doktorit, mehaanikateaduskonnas 13, infotehnoloogia teaduskonnas 10, ehitusteaduskonnas 7, keemia- ja materjalitehnoloogia teaduskonnas 7, energeetikateaduskonnas 5, majandusteaduskonnas 5 ning sotsiaalteaduskonnas 2 uut doktorit. Samuti inaugureeriti infotehnoloogia teaduskonna dekaaniks prof Gert Jervan. Aastapäeva kõne pidas TTÜ kuratooriumi esimees Toomas Luman.

Kell 14 avati TTÜ akadeemikute alleel Eesti Teaduste Akadeemia akadeemiku, Eesti Panga nõukogu endise esimehe ning majandusteadlase Uno Mereste büst. Büsti valmimist toetas Eesti Pank.

Tallinna Tehnikaülikooli kõrget taset tehnikakõrgkoolide arvestuses tunnustas tänasel pidulikul aktusel ka Riigikogu esimees Ene Ergma.  «Tallinna Tehnikaülikool on maailmas tehnikakõrgkoolide arvestuses 50 parima hulgas, sarnase taseme poole annab meie teistel ülikoolidel pürgida,» ütles Ergma.

 Ergma viitas täna Riigikogus arutlusel olnud Eesti Arengufondi tegevuse ülevaatele ja märkis, et Eesti arengu eest vastutavad ka ülikoolid. «Tehnikaülikoolil on tähtis roll nii täna kui tulevikus koolitada Eesti insenerialade, tehnoloogia ja majanduse juhtivaid spetsialiste,» lausus Ergma Tallinna Tehnikaülikooli 95. aastapäeva akadeemilisel aktusel.

Samuti kuulutati välja TTÜ aasta vilistlane - tänavune aasta vilistane on Hardi Meybaum. Ta on lõpetanud TTÜ mehaanikateaduskonna tootearenduse eriala 2005. aastal ja 2007. a magistriõppes mehaanikateaduskonna tootmistehnika eriala. Praegu juhib Meybaum rahvusvahelist ettevõtet GrabCAD, mille üks asutajatest ta on. GrabCAD tegeleb inseneridele tarkvara väljatöötamise ja arendamisega ning selle peakontor on Bostonis (USAs) ja arendusüksused Tallinnas ja Cambridge’is, Inglismaal.

GrabCAD.com on internetikeskkonnas asuv koostööplatvorm, kus insenerid, tootmisjuhid ja kõik teised tootmisprotsessis osalevad inimesed vahetavad CAD faile, suhtlevad ja kasutavad projekteerimistarkvarasid, mis töötavad GrabCADi keskkonnas.

GrabCADi kasutab üle 800 000 inseneri üle maailma, alates väiksest tootmisfirmastJüris kuni General Electricuni. GrabCADi loetakse hetkel insenerimaailma kõige innovatiivsemaks ettevõtteks ja GrabCADil on tehnoloogiapartnerlus selliste suurfirmadega nagu Autodesk ja Siemens.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles