Jääpurikahirm ajab jalakäijad auto alla

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva maantee juures Hobujaama bussipeatuses kaitseb kõnniteed sulgev hoiatuslint jalakäijat küll libeduse ja jääpurikate eest, kuid sunnib selle eest tiheda liikklusega sõiduteel kõndima.
Narva maantee juures Hobujaama bussipeatuses kaitseb kõnniteed sulgev hoiatuslint jalakäijat küll libeduse ja jääpurikate eest, kuid sunnib selle eest tiheda liikklusega sõiduteel kõndima. Foto: Peeter Langovits.

Narva maantee alguses Hobujaama bussipeatuse juures sulgevad jääpurikate eest hoiatavad lindid kõnnitee, nii et tänaval kõndijad on sunnitud tiheda liiklusega sõiduteele astuma.


Lindiga piiratud ala katab katuselt tilkunud veest moodustunud paks jääkiht, mis on hoolimata sellele puistatud graniitkillustikust küllaltki libe.



Munitsipaalpolitsei saatis täna välja pressiteate, kus manitsetakse majaomanikke räästast rippuvate ohtlike jääpurikatega tegelema. «Kui purikate kõrvaldamine osutub hetkel võimatuks, siis tuleb jalakäijate ohutuse tagamiseks paigaldada ohtlikesse kohtadesse hoiatusmärgid ja piirdelindid,» soovitas ameti peaspetsialist Henrik Normann.

Mupo juhi Kaimo Järviku sõnul ei ole munitsipaalpolitsei soovitanud kellelgi tervet kõnniteed sulgeda ning Narva maanteel toimuv on tema sõnul lubamatu isetegevus.

«Terve kõnnitee sulgemine ja seda eriti veel sellises kohas peab olema kõigi ametkondadega kooskõlastatud. Ükski majaomanik ei tohi liikluskorraldust omal algatusel muuta,» kinnitas Järvik ning lubas kohe mupo patrulli Narva maanteele asja uurima saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles