Homme avastavad linnasprintlased Tallinna vanalinna

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

18. septembril algusega kell 16.30 toimub Vabaduse väljakul Euroopa suurima linnatingimustes kulgeva paarisorienteerumisvõistluse Alma Linnasprindi teine Tallinna etapp.


Alma Linnasprint on rahvasportlik orienteerumis- ja kepikõnniüritus, mis esimest korda toimus Tallinnas maikuus.

Linnasprindi eesmärk on olla eelkõige meeleoluspordisündmus, sõnas Alma Linnasprindi peakorraldaja Tauri Tilk. «Pakume jooksuürituste kõrval võimalust ka oma kaardilugemisoskuste parandamiseks ning seega anname kiirusele juurde põnevusmomendi linna avastamise näol. Ehkki rajale stardivad ka Eesti orienteerumistipud, on siiski põhirõhk kõikide harrastusspordiga tegelevate ja tervislike eluviisidega inimeste linnaoludesse sportima toomisel.»

Alma Linnasprindi rada tuleb läbida koos kaaslasega. Võistlusrada on koostatud nii, et see ei nõua isegi vastavat riietust ning rajale saab startida kasvõi otse kontorist tulles. Eraldi võistlusklassid on ka koolinoortele, et anda Tallinna koolide seas välja parima orienteeruja tiitel. «Tippude ja harrastajate kõrval oleme mõelnud ka neile, kes iseseisvalt kaardiga rajale startida ei söanda ning seetõttu on võimalik juhendajaga ühiselt tasuta läbida Linnasprindi rada kõnnikeppidega,» täiendas Tilk.

Tallinna teisel etapil on tegemist poolvalikrajaga, kus kaheteistkümnest kaardile märgitud punktist on neli kohustuslikku ja neli vabalt valitavad. Kõik kontrollpunktid asuvad Tallinna vanalinnas ning on hõlpsalt leitavad ka neile, kes orienteerumisega tegelenud ei ole.

Eelregistreerumine kestab 17. septembri südaööni ning rajale on oodatud startima ka need, kes end Vabaduse väljakul kohapeal kirja panevad. Alma Linnasprinti korraldab Eesti Maaülikooli Spordiklubi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles