Tallinna taksotegevus võetakse põhjalikult luubi alla

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod Viru tänaval.
Taksod Viru tänaval. Foto: Peeter Langovits

Oktoobrist alustavad Tallinna munitsipaalpolitsei amet ja Politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuur regulaarset koostööd Tallinna taksondustegevuse korrastamisel.

Selline otsus langetati möödunud nädalal toimunud kokkusaamisel. Munitsipaalpolitsei ameti struktuuris loodi sellel eesmärgil patrullosakonda liikluse ja taksojärelvalve sektor, mida asub juhtima varasema riigipolitsei kogemusega Rein Mill.

Milli sõnul oli politsei sellekohase koostööettepanekuga koheselt nõus ning läbirääkimiste käigus lepiti kokku, et alates oktoobrist alustatakse regulaarset kaks korda kuus teostatavat taksopatrulli, kus osalevad inspektorid mõlemast institutsioonist.

«Praegune olukord vanalinnas on nädalavahetustel keeruline ning kaebusi saabub palju: taksode omavoliline parkimine, mis takistab liiklust, agressiivne klientide värbamine, taksode kehvapoolne tehniline seisukord, klientide rahaline petmine ja transporditeenuse hinnatabeli ebaselge eksponeerimine, sõidukis suitsetavad juhid,» loetles Mill.

«Halvim on aga see, et öötundidel ja eriti just nädalavahetustel on  taksodest ummistunud vanalinnas oluliselt takistatud kiirabi ja päästeameti sõidukite ligipääs. Sellist olukorda ei tohi lubada.»

Põhja prefektuuri kesklinna jaoskonna juhi Kaido Saarniidu sõnul huvitavad politseid taksode kontrollimisel eelkõige autoroolis olevad isikud ning ka nende sõidukid.

«Politsei eesmärk on teha kindlaks, kes on isikud taksode roolis, kas nad on kained ning kas neil on kehtiv juhtimisõigus,» ütles Saarniit. «Samuti pöörame tähelepanu taksode tehnilisele seisukorrale.»

Mupo ja politsei on teinud koostööd ka varem, kuid oktoobris algav korraline tegevus tõotab tuua olulisi positiivseid muutusi Tallina taksonduskultuuris. Seda eeskätt linnakodanike ning väliskülaliste turvalisuse ning parema teeninduse tagamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles