Free Range (Free Range)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Free Range (Free Range)
Free Range (Free Range) Foto: Kultuurikava.ee

Veiko Õunpuu lavastajakäe all valminud „FREE RANGE - Ballaad maailma heakskiitmisest” (stsenaarium Veiko Õunpuult ja Robert Kurvitzalt) on lugu algajast kirjanikust, kes oma tüdruku raseduse tõttu peab väga kiiresti otsustama oma koha üle ühiskonnas, määrama oma suhte sellesse. Aga ühiskond ja selle institutsioonid näivad mehele läbinisti baseeruvat valele ja kodanlik elu näib olevat täiesti ebainimlik ja ahistav.



Kui uudis teda tabab, on ta just äsja vallandatud oma töökohalt ajalehe juures ja kavatseb täielikult pühenduda kirjandusele. Kuidas elada nii, et hiljem poleks piinavalt valus mõttetult raisatud elu pärast, jäädes samal ajal härrasmeheks? Millised üleüldse on ühe inimese moraalsed kohustused? Me näeme noort meest üritamas, vähem üritamas ja üldse mitte üritamas, aga täielikult loobumas me teda ei näe.



Film on mõeldud kinokülastajaile, kes pärast kurnavalt rasket ja põuast suve kergema meelelahutuse järele janunevad. Nagu kosutav ja karge kurgivesi või sulgkerge vasaksirge, mis on teele saadetud sooviga adressaati mitte vigastada, vaid omamehelikult rõõmustada, tahab ta lepitada proletaarlase intelligendiga, matsi kurbusega, natsi neegriga ning kodanlase eksistentsi ebakindlusega.



Veidi alla 600 000 eurose eelarvega film esilinastub Eesti kinodes 19 septembril 2013.



Filmi tootja on Homeless Bob Production, produtsent on Katrin Kissa, operaator Mart Taniel, kunstnik Jaagup Roomet, kostüümikunstnik Jaanus Vahtra. Peaosades Lauri Lagle, Jaanika Arum, Laura Peterson, Roman Baskin, Peeter Volkonski, Meelis Rämmeld, Rita Raave jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles