Savisaar: üürilepingu sõlmisin Rotermanni korteri leides esimese asjana

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea Edgar Savisaar, kelle registreeritud elukoht möödunud nädalal linnapeakandidaadi Eerik-Niiles Krossi (IRL) tõttu avalikuks sai, lükkab vastuses Postimehele ümber väite, et korteri omanik võiks olla «keegi Moskva multimiljonär».

«Kõigepealt lükkan veel kord ümber valeväite, nagu oleksin ma selle korteri üürinud kelleltki Moskva multimiljonärilt. Ma ei saa aru, miks meedia keeldub tõtt tunnistamast ja ajab ikka mingit jura,» edastas Edgar Savisaar, kes oma blogipostituses märgib, et isegi kui ta oleks Levinilt korteri üürinud, poleks selles midagi taunimisväärset.

Kuna registreeritud elukoha omanik on kolmas isik, tekkis sellega seoses ka küsimus, kas linnapeal on ikka üürileping sõlmitud. «Mis puutub üürilepingusse, siis see oli esimene asi, mille ma selle korteri juures sõlmisin,» kommenteeris linnapea.

«Kaalukaks argumendiks korteri asukoha valikul oli see, et lähedal asub linna finantsteenistus, eesotsas Katrin Kendraga. Nii on mul parem nendega koostööd teha ja finantsteenistuse üle järelevalvet teostada,» põhjendas Savisaar.

Küsimusele korteri omaniku kohta vastas Savisaar järgmiselt: «Omanikust on põhjust rääkida pärast seda, kui eelmised ajakirjanduses ilmunud valed on selgitust saanud ja ümber lükatud.»

e-Kinnistusraamatu järgi on Savisaare ametliku elukoha (Rotermanni 10-17 külaliskorter) omanik ettevõtja Urmas Sõõrumaa poeg Tõnis Sõõrumaa. 17. korteri omanik on vene multimiljonär Pjotr Levin.

Kinnisvara portaalide city24 ja kv.ee andmetel jäävad Rotermanni kvartalis asuvate korterite üürihinnad vahemikku 10,2-13,3 eurot ruutmeetri eest.

Copy
Tagasi üles