Klooga rabapõlengu asjus ei tule menetlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harjumaal Kloogal põles rabapinnas.
Harjumaal Kloogal põles rabapinnas. Foto: Andres Haabu

Keskkonnainspektsioon ei alusta Klooga rabapõlengu asjus väärteomenetlust, kuna tegemist on riigikaitsemaaga, kus ei kehti metsaseaduse nõuded.

Keskkonnainspektsioon kontrollis augusti alguses Harjumaal Kloogal kaitseväe laskeharjutusest alguse saanud suure rabapõlengu asjaolusid, kuid ei alustanud väärteomenetlust, ütles BNSile inspektsiooni pressiesindaja.

Ta märkis, et tegemist on riigikaitsemaaga ning kogu maaüksus on planeeringu järgi harjutusväli. Metsaseaduse kohaselt ei kehti sellisel alal metsaseaduse nõuded ning kuna põleng ei väljunud riigikaitsemaalt, ei tekkinud seega seadusest tulenevalt ka keskkonnakahju.

Harjumaal Kloogal puhkes augusti alguses suur rabapõleng. Harjutusväljal laskeharjutusi läbi viinud kaitseväelased avastati tulekahju umbes 300 meetri kaugusel laskmispaigast. Põlengu avastamise järel laskmised peatati ning vastavalt kaitseväelased suundusid tulekollet kustutama.

Kuna eelmisel öösel oli sadanud vihma, siis ei pidanud nii laskmise läbiviija kui ka harjutusvälja vastutav isik tuleohtu suureks.

Pinnasepõleng levis kokku 145 hektarile, kusjuures intensiivne põlemisala oli ligi 67 hektari suurune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles