Tallinnas avati August von Kotzebue mälestustahvel

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälestustahvli avasid Berliini Eesti saatkonna kultuuriatašee Harry Liivrand (paremal)ja nukuteatri direktor Joonas Tartu.
Mälestustahvli avasid Berliini Eesti saatkonna kultuuriatašee Harry Liivrand (paremal)ja nukuteatri direktor Joonas Tartu. Foto: Mark Kovalenko

Reedel avati Tallinnas nukuteatri maja seinal mälestustahvel kuulsale saksa näitekirjanikule ja eesti professionaalse teatri rajajale ning estofiilile August von Kotzebuele.


Kotzebue töötas selles hoones 1809. aastast tegutsenud Tallinna Teatris viimati direktorina 1812-1813. Mälestustahvli avasid Berliini Eesti saatkonna kultuuriatašee Harry Liivrand ja nukuteatri direktor Joonas Tartu.

13.-14. septembril toimus nukuteatris ja Kõue mõisas ka August von Kotzebue (1761-1819) teatritegevust käsitlev rahvusvaheline teaduskonverents «Kotzebue-kõnelused II», kus esinesid nii eesti kui saksa erinevate valdkondade teadlased ning esitati katkend Kotzebue näidendist «Pärmi Jaagu unenägu».

Berliini Eesti Saatkonna kultuuriosakonna, Eesti Teatri- ja Muusikaakadeemia ning Berliin-Brandenburgi Teaduste Akadeemia koostöös sündinud konverents oli pühendatud 200 aasta möödumisele Kotzebue töötamisest Tallinna Teatri direktorina. Esimesed «Kotzebue-kõnelused» korraldati 2012. aasta oktoobris Berliinis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles