Vesipiibust alguse saanud tulekahjus sai kannatada alaealine noormees

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesipiibud.
Vesipiibud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinnas Mustamäel päästeti ööl vastu tänast korteripõlengust noormees, tulekahju oli alguse saanud ümber läinud vesipiibust.

Öösel kell 01.26 sai häirekeskus teate tulekahjust Tildri tänaval, päästjate saabudes tuli kolmekorruselise kortermaja ühest kolmanda korruse korteriaknast suitsu. Päästjad avasid korteri raudukse ja sisenesid suitsu täis ruumidesse, toas hõõgus diivan ning sellel magas noormees.

Päästjad tõid teadvusetu noormehe korterist välja ning andsid üle kiirabile. Kiirabi toimetas alaealise noormehe haiglasse, põleng kustutati kella kaheks öösel.

Tulekahju sai alguse diivani kõrval laual põlenud vesipiibust, mis oli kukkunud ümber ning süüdanud diivani.

Päästetööde juhi hinnangul võis  noormehe kõige hullemast päästa avatud rõduaken, millest väljus suur osa korteris olnud suitsuvingust. Lisaks nägid suitsu naabrid ning helistasid hädaabinumbrile 112. Korteris puudus ka suitsuandur.

Päästeamet tuletab meelde, et eluruumides suitsetamine on ohtlik ning pole vahet, kas tegemist on tavalise sigareti või vesipiibuga, mõlemast võib alguse saada traagiliste tagajärgedega tuleõnnetus. Päästeameti statistika näitab, et hoonetes, kus tulekahjus on hukkunud inimene, on enamikul juhtudest puudunud suitsuandur ning enam kui pooltel juhtudest on tulesurmade põhjuseks olnud hooletu suitsetamine siseruumides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles