Päästjad harjutasid Ülemiste autotunnelis tegutsemist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel viidi valmiva Ülemiste liiklussõlme sõiduteetunnelis läbi operatiivteenistuste ja Tallinna linna ühine päästeõppus.


Õppusel osalesid päästeameti, politsei, kiirabi töötajatele ning linna kriisikomisjoni ja kriisreguleerimismeeskonna liikmed. Legendi järgi sattus tunnelis kolm sõiduautot liiklusõnnetusse, milles sai vigastada mitu inimest ning tekkis tulekahju.

Kannatanuid oli vähemalt kuus ning nendele abi osutamisega oli kiirabil kõvasti tegemist. Kõigile andis tublisti tööd juurde üks «kannatanu», kes etendas avariis viga saanud naise hüsteerilise abikaasa rolli. Lõpuks toimetati ka ise viga saanud ja rmav «abielumees» politsei kaasabil kiirabiautosse.

Ülemiste sõiduteetunneli kogupikkus koos sisse- ja väljasõidu rampidega on ligikaudu 655 meetrit, suletud tunneliosa pikkuseks 320 meetrit. Tunnel ühendab omavahel Järvevana tee ja Peterburi tee.

Põhja päästekeskuse juhi Priit Laose sõnul teevad erinevad ametkonnad teevad kogu aeg koostööd, aga tunnelis koos tegutsemise kogemust neil seni polnud. «Päästjate, politsei ja kiirabi jaoks on kõige olulisemad just need tingimused, kuhu nad seekord pandi.
Kohe asus tööle ka päästeameti kriisireguleerimismeeskond. Nemad hakkasid tegelema selliste sekundaarsete mõjudega. Meie hinnangul on tunneli sulgemise tagajärjel linna liiklus umbes ja on vaja hakata elanikke teavitama ning võtta tarvitusele liikluskorralduse meetmed. Esialgu ju keegi ei tea, kui kauaks tunnel suletuks jääb,» rääkis Laos.

Ta nentis, et üldiselt kõik toimis ja et erinevate ametkondade koostöö on Tallinnas alati suurepärane olnud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles