Savisaare ametliku elukoha omanik on Urmas Sõõrumaa poeg

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavalitsuse varasemal pressikonverentsil märkis linnapea Edgar Savisaar veendunult, et ajakirjandusel pole lootust tema Tallinna sissekirjutusele «küüsi taha saada». Sissekirjutus võimaldab Savisaarel kandideerida kohalikel valimistel, kuna tegelikult elab ta Hundisilma talus Lääne-Virumaal.

Täna avaldas IRLi linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross oma Facebooki lehel kohtumääruse, kus oli kirjas hageja Edgar Savisaare ametlik elukoht Tallinnas Rotermanni kvartalis.

Elektroonilises kinnistusregistris puudub selle korteri kohta omanikuandmete märge, kuid registri tasuliselt infotelefonilt kinnitati Postimehele, et korteri omanik on Moskva multimiljonär Petr (Pjotr) Levin. Levini advokaadi esitatud andmete kohaselt omab Levin küll naaberkorterit, kuid mitte kõnealust korterit ja kinnistusregister on andmetega eksinud. 

Omaniku nime Petr (Pjotr) Levini nime järgi e-kinnistusraamatust elektrooniilist otsingut teostades annab süsteem vastuseks teiste seas aadressi Rotermanni 10-17. Tõnis Sõõrumaa nime järgi otsides tuleb vastuseks sama aadress, kuid korterinumbri ette on märgitud sõna «külaliskorter».

Ka Levini advokaadi esitatud väljavõtte kohaselt on Savisaare elukohaks registreeritud korteri omanik hoopis ärimees Urmas Sõõrumaa poeg Tõnis Sõõrumaa. 

Urmas Sõõrumaa ütles Postimehele, et «viibib hetkel Ukrainas, ega viitsi kohalikke mänge kaasa mängida.»

Tõnis Sõõrumaa keeldus Savisaare sissekirjutust kommenteerimast, öeldes, et ta «parema meelega ei tahaks üldse nendel teemadel rääkida».

Linnapea tegelikuks elukohaks on Hundisilma talu, mis asub Lääne-Virumaal Vihula vallas Eru külas.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles