Legendaarne linnahall läks remonti

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahall.
Linnahall. Foto: Uwe Gnadenteich

Täna oli Tallinna linnahallis hüvastijätukontsert - ehitis jääb moodsale ajale jalgu ja ootab nüüd põhjalikku remonti.

Kunagi Kuku Raadio koduks olnud linnahalli kelder ja selle pikad koridorid saavad viimased 10 aastat Tallinna Linnahalli direktori ametit pidanud Tõnu Pröömi sõnul lähitulevikus uue kuue, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Kõik on suhteliselt lahtine, aga juttude järgi lubatakse, et 2011 võiks juba midagi olla,» rääkis Prööm. «Räägitakse ikkagi mingist miljardilisest investeeringust.»

Pröömi sõnul läheb esimesena remonti suur saal.

«Ta on suhteliselt monofunktsionaalne, me ei saa siin midagi teha. See lava, mis on ehitatud 80ndatel, oli ajutine ja ta on kuni tänaseni ajutine olnud,» põhjendas Prööm.

Kuna linnahalli hoone projekteeriti ja ehitati lühikese aja jooksul, kannatas ehituse kvaliteet. Katuste läbijooksudega esines väiksemaid või suuremaid probleeme alates kasutamise algusest 1980. aastal.

Senini ei ole halli juures tehtud põhjalikumaid ümberehitusi, mis oleksid võinud läbijooksude probleemi lõplikult lahendada. Läbijooksud on omakorda tekitanud kandekonstruktsioonide korrosiooniohu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles