Tallinn ja G4S jõudsid võlavaidluses kompromissile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvafirma G4S auto.
Turvafirma G4S auto. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tallinna linnavalitsus kiitis kolmapäevasel istungi heaks kompromissi linna ja ASi G4S Eesti vahelise kohtuvaidluse osas, mille tulemusel tasub turvafirma linnale alla poole algselt linna poolt nõutud 76 304,44-eurosest summast.

Tallinna linnavalitsuse heakskiidu saanud kompromissi projekti järgi lõpetavad Tallinna linn ja G4S Eesti kohtuvaidluse ning turvafirma peab tasuma linnale 35 000 eurot.

Tallinna linn kaebas G4S kohtusse pärast lepingu «Tallinna ühistranspordi sõidupiletite turvalise levitamise teenus» lõppemist 26. juunil 2010, kui linn avastas turvafirma esitatud raamatupidamise dokumentides saldoerinevusi, mille kogusumma küündis 76 304,44 euroni.

Kohtuvaidluse käigus pidasid linnavalitsuse kinnitusel pooled läbirääkimisi, võrdlesid oma raamatupidamislikke materjale ning jõudsid ühisele järeldusele, et võlgnetav summa on algselt arvatust väiksem ning hindasid selle 35 000 euro peale.

Tallinna linnavalitsuse sõnul kaotas kohtumenetlus mõtte, kuna AS G4S Eesti nõustus tõendatud võlgnevuse tasuma linnakantseleile kümne tööpäeva jooksul pärast menetluse lõpetava kohtumääruse jõustumist.

Menetluskulud jäävad poolte endi kanda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles