Politsei delegeeris sebravärvimise juhtumi mupole

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjuks võõbatud vöötrada Rävala puiestee ja Lauteri tänava nurgal.
Kirjuks võõbatud vöötrada Rävala puiestee ja Lauteri tänava nurgal. Foto: Toomas Huik.

Põhja politseiprefektuur saatis Tallinna munitsipaalpolitseile kirja, milles palutakse «võtta menetluslik seisukoht» detsembri alguses aset leidnud vöötradade triipude ülevärvimise kohta.


Nimelt värvis keegi Rävala puiesteel välisministeeriumi lähedal alles hiljuti asfaldile kantud ülekäiguraja plastikust valged triibud roosaks ja kollaseks ning kirjutas sinna reklaamlause.

Sebral kasutatud värvid on äravahetamiseni sarnased mõnikümmend meetrit eemal seisvas Samsungi telefonireklaamides kasutatud värvidega. Ka reklaamlause erineb Samsungi reklaami omast vaid ühe õigekirjavea poolest.

Transpordiameti liiklusteenistuse juht Mati Songisepp tegi omaalgatuslike maalingute kohta politseile avalduse, milles palus asja uurida. Songisepa sõnul ei saa ülekäiguraja triipe niisama lihtsalt värvist puhastada. Ainuke võimalus on plastik maha freesida ning uus paigaldada. See aga maksab päris palju ning talviste ilmadega pole võimalik niisugust tööd teha.

Nüüd soovitab politsei hakata asja uurimisega tegelema munitsipaalpolitseil, sest sebravärvimisel olevat Tallinna heakorraeeskirja rikkumise tunnused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles