Õpetaja sai heateo eest mupolt jõuluks trahvi

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küllike Lukkonen.
Küllike Lukkonen. Foto: Toomas Huik

Õpetaja, kes jalaluu murru kahtlusega õpilase koolist kiiruga Tallinna keskhaigla traumapunkti sõidutas, sai munitsipaalpolitseilt valesti parkimise eest jõulukingiks üle 700-kroonise trahvi.



«See on igas mõttes kurb pretsedent ja teoreetiliselt oleks ta saanud parkimistrahvist ka pääseda,» võttis juhtumi tagantjärele kokku munitsipaalpolitsei juht Kaimo Järvik.



Parkimistrahvini viinud sündmused said alguse Kadri­oru saksa gümnaasiumist, kus Küllike Lukkonen õpetajana töötab. Naise sõnul väänas tema juhendatava kaheksanda klassi poiss esmaspäeval trepil oma jala nii hullusti välja, et ei saanud enam kõndida.



«Et poisil oli valus ja ta ei saanud sellele jalale toetuda ning et tema samal ajal tööl viibinud emal ei olnud autot, võtsin ma klassijuhatajana oma auto ja sõidutasin ta keskhaigla traumapunkti ülevaatusele,» rääkis õpetaja. «Õnneks luumurdu ei olnud ja ta pandi kodusele voodirežiimile.»



Auto teisaldati


Koos õpilasega traumapunkti läinud õpetaja sõnul märkas arstiabi vajanud poiss umbes veerand tundi pärast autost väljumist, et õpetaja Toyota RAV4 puksiirautol minema viiakse. «Nagu selgus, olin ma oma auto parkinud märgi alla, kus on parkimine lubatud vaid haigla lubadega,» rääkis naine. «No ma tõesti ei pannud seda märki tähele.»



Auto teisaldamise asjus kohe politseisse helistanud õpetajale öeldi, et tema linnamaastur toimetati Suurtüki tänava tasulisse parklasse. «Mul kästi asjaolude selgitamiseks sinna ise kohale minna.»



Lukkoneni sõnul kutsus ta endaga kaasa abikaasa, auto ongi neil mehega kahe peale. «Abikaasale öeldi seal parkimisputkas kohe, et siin toimub menetlus ja tema peab lahkuma,» kirjeldas õpetaja.



Naise sõnul tegi parklas vägesid juhtinud ametnik talle kohe selgeks, et teisaldamistasu tuleb igal juhul ära maksta. Veel teatas ametnik, et juhul kui Lukkonen rikkumise kohapeal omaks võtab, pääseb ta kiirmenetluse korras 300-kroonise trahviga.



«Ei lugenud seal minu jutt vääramatust jõust tingitud rikkumisest. Selle asemel öeldi hoopis, et nad võivad mulle vormistada ka 600-kroonise trahvi,» ütles juhtunu tõttu üle 700 krooni võrra vaesemaks jäänud õpetaja.



Mupo: pole midagi parata


Munitsipaalpolitsei juhi Kaimo Järviku sõnul on keskhaiglaesine piirkond parkimise mõttes tõepoolest üks pealinna probleemsemaid kohti. «Meil ei ole võimalik sinna hädaolukorras valesti parkinud inimest veotasu maksmisest tagantjärele enam vabastada,» ütles Järvik.



Järviku sõnul käitub munitsipaalpolitsei selliste juhtumite puhul enamasti nii, et loobub hädasolijat valesti parkimise eest trahvimast ja piirdub hoiatusega. «Kui nii tehakse (parkimistrahv määratakse – toim), siis ma kindlasti taunin seda käitumist,» ütles Järvik.



Kõnealuse juhtumi puhul on Järviku sõnul hilja asjade käiku tagasi pöörata, sest naine jõudis ise oma karistusotsusega nõustumisele alla kirjutada. «Eks ta oli juhtunust närviline ja tahtis asjaga kiirelt ühele poole saada,» ütles Järvik.



Tema sõnul poleks naine pidanud nõustuma talle pakutud kiirmenetlusega, vaid valima pikema üldmenetluse. «Sellise variandi puhul oleks ta päris kindlasti pääsenud hoiatusega ja poleks pidanud 300 krooni parkimistrahvi maksma,» kinnitas Järvik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles