Linter nõuab täiendavat kompensatsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Linter
Dmitri Linter Foto: Mihkel Maripuu

Liikumise Öine Vahtkond üks juhte Dmitri Linter kavatseb nõuda riigilt täiendavat kompensatsiooni oma põhjendamatu kinnipidamise pärast.

Linter esitas septembris rahandusministeeriumile taotluse, saamaks täiendavat kompensatsiooni riigilt seoses tema põhjendamatu kinnipidamisega aprillirahutuste korraldamise süüasja uurimise ajal, kirjutas venekeelne Postimees.ee.

Linter ja teised kohtualused mõisteti õigeks ning riik pidi Linterile maksma 204 põhjendamatult kinnipeetud päeva eest 171 360 krooni. Linteri kinnitusel sai ta raha kätte kuu aja jooksul, kuid sellest oli maha arvatud tulumaks.

Linteri hinnangul arvestati tulumaks summalt maha ebaseaduslikult, lisaks kinnitas ta, et suurem osa allesjäänud rahast kulus advokaaditasuks. Samuti kandis ta kinnipeetud aja tõttu muidki kahjusid, kuna tal tekkisid sel perioodil rahalised võlgnevused.

«Ilmselt tulevad uuel aastal uued kohtuasjad, kuna riik ei hüvita kinnipidamisest tulenevaid erinevaid kahjusummasid ning leiame, et see on ebaõiglane,» selgitas ta.

Linteri andmeil määrati kompensatsioon ka tema kaaskohtualustele Maksim Revale ja Mark Sirõkile.

Selle aasta 5. jaanuaril mõistis Harju maakohus Dmitri Linteri, Maksim Reva, Dimitri Klenski ja Mark Sirõki 2007. aasta aprillirahutuste korraldamise süüdistuses õigeks. 12. mail kinnitas Tallinna ringkonnakohus õigeksmõistva otsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles