Tallinna liiklusolud sunnivad ettevaatusele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristussahk.
Lumekoristussahk. Foto: Karli Saul

Suure lumesaju ning tipptunni tõttu on liiklemine Tallinnas raskendatud.

Postimees.ee lugejate teatel on ummikuid või aeglustunud liiklust Estonia teatri ümbruses, Liivalaia tänaval, Narva maanteel, Endla tänaval ning Sõpruse puiesteel.

Teede äärde on tekkinud ka suured lumevallid. Ummikutesse on kinni jäänud ka lumekoristussahad. Teedel on palju lahtist lund, mis muudab sõidukid raskesti juhitavaks, seega tasub kõigil liiklejail olla ülimalt ettevaatlik.

Viru ring on lumest lahti lükatud ning kesklinnas pole lumega probleeme, kuid umbes 1 km kaugusel kesklinnast on igas suunas tänavad lund täis tuisanud ning liiklus raskendatud.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva sõnul oli täna õhtul kella 17 seisuga Tallinnas ja Harjumaal kokku 21 liiklusõnnetust, millest suurem osa olid küll tavalised plekimõlkimised ning inimesed said kannatada kahes hommikul juhtunud avariis.

Täna hommikul kella 7.52 ajal juhtus liiklusõnnetus Harjumaal Rae vallas Tallinna ringtee 10. kilomeetril, kus veoauto DAF, mida juhtis 25-aastane noormees, tagurdas Loode tänavalt ette peateel liikunud sõiduautole Audi, mida juhtis 63-aastane Henn. Audi juht toimetati haiglasse.

Samal ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Nõmme tee ja Linnu tee ristmikul, kus liinibuss Volvo, mida juhtis 41-aastane Vladimir, sõitis tagant osta valgusfoori
lubavat tuld oodanud sõiduautole Honda, mille roolis oli 33-aastane Jelena. Honda paiskus saadud löögist tema ees seisvale sõiduautole Volkswagen, mida juhtis
45-aastane Valeri. Liiklusõnnetuse tagajärjel sai vigastada Honda juht.

Kõik autojuhid peavad arvestama sellega, et kõik teed on vähemal või suuremal määral libedad ning sõitmisel peab olema väga tähelepanelik. Tänasel päeval
sajab mitmel pool lund, mis tähendab ka omakorda halba nähtavust. Seega on eriti oluline valida olukorrale vastav kiirus ja hoida piisavat pikivahet.

Tallinna kommunaalameti lepingupartnerid - tänavapuhastusfirmad panid täna, talvisel pööripäeval alanud esimese suurema lumesaju tõrjumiseks välja täisjõud, kella 18 ajal oli väljas 62 ühikut tehnikat ja 23 käsitööbrigaadi, vahendas Raepress.

Tallinnas täna pealelõunal alanud lumesaju tõrjumiseks on praegu tänavatel väljas 62 ühikut tehnikat, millest 24 on puistursahad magistraaltänavate hoolduseks, töös on ka traktorid, veokid ja muu lumetõrjetehnika, bussipeatuste ja ülekäiguradade lumest puhastamiseks on tööl 23 vähemalt 2-liikmelist brigaadi lumelabidatega.

Enne lumesaju algust ennetavalt puistatud kloriidid ei ole lasknud peamagistraalidel sadanud lund kinni sõita, vastavalt liikluse võimaldamisele teostatakse pidevalt
sahkamistöid ja libedusetõrjet. Liikluse hõrenemisel puhastustöid intensiivistatakse.

Tallinna kommunaalameti hooldusel olevad, ühistranspordi liiklusega magistraaltänavad on tiheda lumesaju tingimustes valdavalt lumised, linnaliiklus on kohandunud libedate ilmastikutingimustega ning toimib aeglustatult.

Linnaosavalitsuste poolt hooldatavatel kõrvaltänavatel ja kvartalisisestel teedel on vastavalt tee seisundinõuetele aega lume- ja libedusetõrjetöödeks enam, lumesaju lõppemisel on tagatud teisipäeva hommikuseks tipptunniks magistraal- ja kõrvaltänavatel häireteta liikus.

Kõigile majaomanikele tuletatakse meelde, et  kinnistuga piirnevatelt kõnniteedelt peavad kinnistute omanikud tagama lume koristuse.

Kommunaalameti informatsiooni põhjal veeti enne suurema lumesaju algust tänavatelt minema 192 kantmeetrit lund ning teedele puistati 42,7 tonni sõelmeid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles