Balti jaama perroonile paiskunud rongi meeskonna suhtes alustati menetlust

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongiõnnetus Balti jaamas..
Rongiõnnetus Balti jaamas.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tehnilise järelvalve amet alustas väärteomenetlust juunis Balti jaamas perroonile sõitnud vedurit juhtinud mehe ning tema abi suhtes.

«Vedurimeeskonna suhtes on alustatud menetlus raudteeseaduse kahe paragrahvi järgi, mis käsitlevad raudteeveeremi juhi poolt raudteeliikluse nõuete rikkumist ning raudtee tehnokasutuseeskirja rikkumist,» teatas Eesti Päevaleht Online’ile raudteeohutuse osakonna raudteeinfrastruktuuri talituse juhataja Anvar Salomets.

Süüdimõistmise korral võib vedurijuhti ja tema abi oodata rahatrahv või arest ning praegu on vedurijuhi juhtimisõigus peatatud. Uurimise käigus selgub, kas on vajadus väärteomenetluse algatamiseks veel mõne isiku suhtes.

Salometsa sõnul on veduri pardal asetseva sõidumeeriku lindilt tuvastatud, et vedurijuht ei teinud enne sõidu alustamist kohustuslikku piduriproovi ega proovinud kohustuslikus korras rongikoosseisu pidureid jaamavahel.

Tehnilise järelvalve amet võttis riikliku järelevalve käigus suurema tähelepanu alla kogu aktsiaseltsi GoRail veotegevusega seotud protsessid ning raudteeveeremi.

Moskvasse suundumiseks valmistunud reisirong sõitis Balti jaama perroonile 19. juuni õhtupoolikul, lömastades ka ühe sõiduauto, kuid õnneks inimesed vigastada ei saanud.

 

Samal teemal:

Reisirong rammis Balti jaama perrooni

Rong sõitis Balti jaamas autole otsa

Galerii: Rongiõnnetus Balti jaamas

Reporter.ee: rongiavarii põhjust veel ei teata

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles