Kultuuripealinnad Tallinn ja Istanbul tugevdavad Eesti-Türgi sidemeid

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sihtasutuse Tallinn 2011 turundusjuhi Katrin Remmelkoori (vasakul) ja Tallinna merepäevade koordinaatori Eva Saare kinnitusel peaks nende korraldada olevatest päevadest aastaks 2011, mil Tallinn on Euroopa kultuuripealinn, kujunema rannaala olulisim sündmus pealinnas.
Sihtasutuse Tallinn 2011 turundusjuhi Katrin Remmelkoori (vasakul) ja Tallinna merepäevade koordinaatori Eva Saare kinnitusel peaks nende korraldada olevatest päevadest aastaks 2011, mil Tallinn on Euroopa kultuuripealinn, kujunema rannaala olulisim sündmus pealinnas. Foto: Peeter Langovits

Välisminister Urmas Paet ja Türgi kultuuriminister Ertugrul Günay tõdesid kohtumisel Ankaras, et Instanbuli ja Tallinna kultuuripealinnaks olemine tugevdab riikidevahelisi sidemeid.

Paet ja Günay arutasid koostöövõimalusi seoses Istanbuli ning Tallinna Euroopa kultuuripealinnaks olemisega 2010. ja 2011. aastal.

Paeti sõnul annab Istanbuli-Tallinna koostöö mõlemale võimaluse oma kultuuri üle-euroopaliselt tutvustada teise linna kultuuripealinnaks olemise aja jooksul. 2010. aastal, kui Istanbul on Euroopa Liidu kultuuripealinn, toimuvad seal mitmed Eesti teatrit ja filmikunsti ning muusikat tutvustavad üritused. Muu hulgas tuleb esmaettekandele Arvo Pärdi muusikaline teos.

Saabuva aasta veebruaris korraldab Eesti saatkond Ankaras kolmandat aastat järjest Anatoolias suusamaratoni.

Välisminister Urmas Paet kohtus ka Türgi eurointegratsiooni ministri ja Euroopa Liidu pealäbirääkija Egemen Bagisega.

Paet rõhutas, et kõik Euroopa riigid, kes soovivad Euroopa Liiduga liituda ja täidavad ettenähtud kriteeriumid, peavad saama selleks võimaluse.

«Keskkonnapeatüki avamine Türgi-EL-i liitumiskõnelustel on üks positiivne samm liikmesuse suunas,» sõnas Eesti välisminister ning julgustas Türgit reformidega jätkama. Paet märkis, et oluline on liikuda edasi ka teiste peatükkide avamise suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles