Tallinn kergitab ühistranspordi piletihindu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trollibuss.
Trollibuss. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Linnavolikogu määruse kohaselt muutuvad tuleval aastal piletihinnad Tallinna ühissõidukites; soodushinnad hakkavad kehtima registrijärgsetele Tallinna elanikele.

1. veebruarist korrigeeritakse piletihindu ja samas kehtestatakse sõidusoodustusi lähtuvalt prioriteedist tagada linnaelanike toimetulek majanduslanguse perioodil, märkis abilinnapea Taavi Aas. Seetõttu tehakse sõidusoodustust Tallinna elanike registrisse kantud inimestele, mis pälvis heakskiitu ka volikogu opositsioonilt.

Hinnaerinevus avaldub eelkõige perioodipiletite puhul: näiteks 90 päeva ID-pilet hakkab Tallinna elanikele maksma 660 krooni ja mittetallinlasele 825 krooni. Eelmüügist ostetud bussitalongi hind nii tallinlastele kui mittetallinlastele on 15 krooni. Tallinlastele ettenähtud soodustuse kasutamise õigust saab tõendada ID-kaardiga, alla 15-aastaste puhul õpilaspiletiga.

Sõidu kallinemine tuleneb kütuseaktsiisi ja elektrienergia hinna tõusust, selgitas Aas. «Tallinna ühistransporti ei toetata riigieelarvest, mistõttu tuleb seda täies mahus ülal pidada linnaeelarve ja piletitulu arvelt,» lisas ta. Piletitulu katab Tallinna ühistranspordi kuludest 45 protsenti, ülejäänu doteeritakse linnaeelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles