Vana maja asemele tekib panga parkla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuki 24 vana puumaja lammutamine.
Lennuki 24 vana puumaja lammutamine. Foto: Toomas Huik.

Lennuki tänaval Nordea panga uhke silindertorni kõrval lammutab ehitusfirma Nordecon vana puumaja, mille asemele tuleb ajutine autoparkla panga klientidele.


Lennuki 24 ja 26 kinnistute omanikfirma Ringland OÜ juhatuse liige Rein Kõgel ütles, et nendele kahele krundile on kavas ehitada kõrghoone. Praegu käib aga linnaplaneerimise ametis alles detailplaneeringu menetlemine ning see võib veel päris palju aega võtta.

Kõgel mainis, et Nordea pangahoone ehitamise ajal oli vana puumaja ehitajate «staap». Kokkulepe Nordeconiga tehti selline, et pärast majast väljakolimist lammutavad nad hoone. Seejärel rajataksegi vabale platsile parkla Nordea panga klientidele.

«Millal sellele krundile uut hoonet ehitama hakkame, ei ole veel teada,» lisas Kõgel. «Praegusel masuajal me küll seda ette ei võta ning planeering pole ka veel valmis.»

Lammutatava maja kõrval seisab teinegi vana hoone, kuid see on muinsuskaitse all ning seda lammutada ei tohi. Kui Ringland kunagi kõrghoonet rajama hakkab, siis tuleb neil tõenäoliselt ka vana maja korda teha.

Postimees kirjutas eelmisel aastal, et Lennuki 24 ja 26 kruntidele püstitatakse Tallinna üks kõrgematest hoonetest, millel oleks 32 korrust. Kas see plaan ka sellisena kunagi teostub, ei ole praegu veel teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles