Tallinna Haabersti vanemaks saab taas Viktor Vassiljev

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haabersti linnaosa vanema Viktor Vassiljevi reklaamplakat.
Haabersti linnaosa vanema Viktor Vassiljevi reklaamplakat. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus plaanib homme nimetada Haabersti linnaosa vanemaks taas Viktor Vassiljevi, täna õhtul sai Vassiljev ka Haabersti halduskogu heakskiidu.

«Halduskogu toetas valdava häälteenamusega Viktor Vassiljevi kandidatuuri linnaosa vanema kohale,» kinnitas Haabersti halduskogu esimees Lembit Kolk BNSile.

Keskerakonda kuuluv Viktor Vassiljev töötas Haabersti vanemana ka linnavalitsuse eelmise koosseisu ajal ning ta vabastati ametist oktoobris koos kõigi teiste linnaosavanematega.

Detsembri algul nimetas linnavalitsus ametisse Kristiine, Mustamäe, Nõmme, Lasnamäe ja Pirita linnaosa vanemad. Lisaks Haaberstile ei ole linnavalitsus vanemat nimetanud veel kesklinna ja Põhja-Tallinna.

Pirita linnaosa vanemana jätkab Tiit Terik, Lasnamäel Kalle Klandorf, Kristiines Mihhail Korb ja Nõmmel Rainer Vakra, kes kõik kuuluvad Keskerakonda. Mustamäe linnaosa vanemaks sai sotsiaaldemokraat Lauri Laats.

Linnavalitsus määras Klandorfi ametipalgaks 34 700 krooni. Korb, Laats, Vakra ja Terik hakkavad kõik palka saama 32 500 krooni kuus.

Kuni oktoobri lõpuni töötas kesklinna vanemana Marek Jürgenson ja Põhja-Tallinna vanemana Enno Tamm. Mustamäe linnaosa vanem oli sama ajani Kalle Mihkels.

Tallinnas Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga (SDE) sõlmitud koalitsioonileping annab Keskerakonnale Haabersti, Kesklinna, Kristiine, Lasnamäe, Nõmme, Pirita ja Põhja-Tallinna linnaosa vanema ametikoha. Leppe järgi kuuluvad erakonnale ka volikogu esimehe, linnapea ja viie abilinnapea koht, kus töötavad Toomas Vitsut, Edgar Savisaar, Taavi Aas, Eha Võrk, Merike Martinson, Kaia Jäppinen ja Deniss Boroditš.

SDE-le jätab kokkulepe säästva arengu ja järelevalvega tegeleva abilinnapea, linnavolikogu aseesimehe ning Mustamäe linnaosa vanema koha. Volikogu aseesimeheks on valitud SDE aseesimees, varasem eurosaadik Katrin Saks ning abilinnapeaks partei juht Jüri Pihl.

Keskerakonna ja SDE koalitsioonil on Tallinna 79-liikmelises volikogus 52 saadikut. Reformierakonda esindab volikogus 14 ning Isamaa ja Res Publica Liitu 13 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles