Imikupakki kõik Tallinna beebid enam ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik Tallinnas sündinud imikud enam hoolduspaketti ei saa.
Kõik Tallinnas sündinud imikud enam hoolduspaketti ei saa. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsuse uue määruse järgi ühtlustatakse imiku hoolduspaki andmise tingimused lapse sünnitoetuse saamise tingimustega.


«Imiku hoolduspaki andmise eesmärk on toetada Tallinna perede toimetulekut lapse sünni puhul ja seetõttu antakse see edaspidi tingimusel, et lapse mõlemad vanemad on rahvastikuregistri andmetel Tallinna linna elanikud enne lapse sündi ning vähemalt üks lapse vanematest on elanud Tallinnas vähemalt ühe aasta vahetult enne lapse sündi, nagu see on sünnitoetuse maksmise puhul,» tutvustas uut korda abilinnapea Merike Martinson.

Senine imikupaki andmise kord ei nõudnud, et mõlemad vanemad oleksid rahvastikuregistri andmetel Tallinna linna elanikud.

Linn kingib imiku hoolduspaki Tallinna elanike registris
olevale lapse emale, hooldajale või eestkostjale alates 1998. aastast. See antakse Lääne-Tallinna keskhaigla naistekliinikus, Ida-Tallinna keskhaigla naistekliinikus ning AS Fertilitas haiglas sündinud lapse vanemale, hooldajale või eestkostjale haiglast lahkumisel või hiljemalt kaks kuud pärast lapse sündi.

Mujal sündinud imiku vanem, hooldaja või eestkostja, kes tingimustele vastab, saab imiku hoolduspaki kätte Lääne-Tallinna keskhaigla naistekliinikus.
2009. aastal on Tallinn kavandanud anda hoolduspaki 4900 imikule, milleks linn on oma eelarves eraldanud 2 853 000 krooni.

Hoolduspakis on üheksa imiku riide- ja pesueset, mähkmete komplekt ja imiku hooldusvahendid, lisaks linnapea tervistuskaart uuele linnakodanikule ja vanematele mõeldud teabetrükis imiku hooldamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles