Ka Põhja-Tallinn soovib korralikku turgu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme uuendatud turuhoone.
Nõmme uuendatud turuhoone. Foto: Liis Treimann

Põhja-Tallinna linnaosavanema asetäitja Jüri Jõgeva sõnul peaks linnaosa esindusturuks kujunema Balti jaama turg, aga selle kordategemine seisab siiani arendaja taga.


Kuna Balti jaama turg on erakätes, ei saa linnaosavalitsus seal midagi suurt ette võtta. Jõgeva sõnul on siiski koos tervisekaitseametnikega turul korduvalt käidud ning pärast seda on seal olukord oluliselt paremaks muutunud, kui mõne aasta taguse ajaga võrrelda.

Põhja-Tallinnas töötab teinegi turg, kuid see on oluliselt väiksem. Jutt käib Pelgurannas asuvast Kajaka turust. Jõgeva sõnul ei ole linnaosavalitsusel praegu küll plaani sealset turgu uuendama hakata, aga päris ära kaotada seda ka ei saa, sest Kopli inimesed on harjunud seal käima.

Kalaranda kavandatavast kalaturust rääkides ütles Jõgeva, et sealgi ei saa linnaosavalitsus päris oma tahtmise järgi talitada, kuna tegemist on eramaaga. Kalaturu rajamisest on aga huvitatud ka linnavalitsus, mistõttu võib hea mõte ka teoks saada.

Jõgeva sõnul võtab linnaosavalitsus kalaturu rajamise kevadel uuesti käsile ning loodetavasti on 2011. aastal seal turg lõpuks olemas. Kui maaomanikuga ikkagi kokkuleppele ei jõuta, tuleb leida mõni teine koht.

Nõmme eeskujul soovib Tallinna linnavalitsus uued turud rajada veel Mustamäele, Lasnamäele ja Kristiinesse. Mustamäel oleks tegemist vana Szolnoki turu uuendamisega, teises kahes linnaosas on aga olemas kohad päris uute turgude avamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles