IRL: Tallinn ei tohi hariduses latti langetada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas andmas koolitundi Gustav Adolfi gümnaasiumis.
Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas andmas koolitundi Gustav Adolfi gümnaasiumis. Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa ja Res Publica Liidu eestseisus kutsub Tallinna linnavalitust loobuma kavast lõpetada hariduse tugiteenuste osutamine.

«On lubamatu, et linn plaanib jätta rahastamata abiõpetajate, koolipsühholoogide, sotsiaaltöötajate ja huvijuhtide töö, milleta on täisväärtuslikku ja turvalist
koolikeskkonda raske ette kujutada,» sõnas IRLi aseesimees, haridusminister Tõnis Lukas erakonna pressiesindaja vahendusel.

Tema sõnul peab haridusotsuste alus olema koolide valmidus õppekava ellu viia, sest see määrab õppesisu.

«Igal juhul peaks hariduse kvaliteet olema esikohal – pealinnas võiks otsida võimalusi korrastada koolivõrku - nii vabaneb halduskuludest piisavalt raha, et
õpetada lapsi ja õpetada neid hästi,» ütles Lukas.

IRLi eestseisuse koosolekul tõdeti, et just õppetegevus peaks olema ka koolikorralduse tulipunktis, mistõttu avaldab Isamaa ja Res Publica Liit muret Tallinna linnavalitsuse kava pärast jätta järgmisel aastal rahastamata koolide tugiteenuste pakkumine.

Lukas tervitab Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni initsiatiivi koole kärbete eest kaitsta ja teha vastav ettepanek linnavalitsusele.

«Venitamine laste arvu vähenemise tõttu vajalikuks muutunud koolivõrgu korrastamisega toimub koolide ja neis õppivate laste arvelt. Seda ei saa Eesti endale lubada,» ütles Lukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles