Galerii: külm ja libedus tallinlasi ei häiri

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jää Raua tänava kõnniteel.
Jää Raua tänava kõnniteel. Foto: Peeter Langovits.

Kuigi ennelõunal oli väljas kohati lausa kaksteist miinuskraadi ja eileõhtune lörts oli jääks külmunud, ei pidurdanud see oma asju ajavaid linlasi.


Maakri tänaval Sampo maja taga pressis ühest kaevuluugist vett välja. Õnneks voolas vesi enne sõiduteele jõudmist kanalisatsioonirestist alla, kuid mõnemeetrise teelõigu tegi see siiski põrgulikult libedaks.

Lauteri ja Lembitu tänavate vahele jäävas pargis lükkas usin töömees pingid harjaga lumest puhtaks. Kui kellelgi on tahtmine praeguse ilmaga pargis pingil istuda, siis seal on selleks igal juhul võimalus olemas.

Kõnniteedel on üldiselt kõva libedusetõrje tehtud. Vaid Lembitu tänava algus on pisut libedavõitu ning Solarise ees olev kiviparkett on ohtlikult libe.

Hoopis teine lugu on vanalinnas. Viru tänav näeb välja selline, nagu eilne lumesadu polekski sinna jõudnud. Ning vanalinnas liikuvad inimesed ei lase ennast külmast segada.
Nõelasilmas kuulavad kaks silmini sissepakitud turisti ekraanilt kostvat infot.

Raekoja platsil aga keeb elu nagu ikka ning keegi ei kaeba pakase üle. Nahku ja villa müüv Sireli talu peremees Nils Naatan Kaivo on kõigega rahul. Külm kasukas meest ei sega. Jõululaada paar esimest päeva, kui vihma sadas, olevat palju hullemad olnud. Ka ostjate puuduse üle ei saavat kurta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles