Martinson: ükski kodutu ukse taha ei jää

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulemaa sotsiaalmajutusüksus Pelgurannas on üks koht, kus kodutud saavad külma eest varju.
Tuulemaa sotsiaalmajutusüksus Pelgurannas on üks koht, kus kodutud saavad külma eest varju. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna abilinnapea Merike Martinson ütles, et pealinnas on kõik sotsiaalmajutusüksused ning öömajad kodututele avatud ning kedagi külma kätte ei jäeta. Praegu pidavat isegi vabu kohti olema.


Martinson kinnitas, et homme hommikul kohtub ta pealinna kõigi kodutute majutuspaikade juhtidega, et edaspidist tegevust kavandada, kuid selge on see, et päris ukse taha kedagi ei jäeta.

«Piir on olnud ikka 14 - 15 miinuskraadi, praegu veel nii külm ei ole,» ütles Martinson. «Ega meil kohtade puudust praegu pole. Kui vaja, siis avame Männikul vanglatest vabanenud isikute majutushoone esimese korruse, mis praegu on tühi. Siis saame ka sinna 25 kodutut panna. Linn maksab nende kohtade eest.»

Kopli ja Asula tänava öömajad peaksid kõigile kodututele avatud olema ööpäevaringselt. Täpsemalt pannakse need asjad aga paika homme hommikul toimuval nõupidamisel. Siis räägitakse ka sellest, kuidas kuuma suppi jagama hakatakse.

Tänavu avatud sotsiaalmajutusüksused Paljassaares ning Männikul Kauge tänaval on kodutute elu lihtsamaks teinud. Kokku on linnas praegu neli sellist maja, eelnimetatutele lisaks veel Pelgurannas Tuulemaa 6 ning Mustamäel Akadeemia tee 48 asuvad hooned.

Martinson väitis, et Tallinn on külmadeks ilmadeks ja sellega kaasneva kodutute majutamiseks valmis, sest neli aastat on ettevalmistustöid tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles