Tallinna volikogu opositsioon nõuab linnaametnike palgakärbet

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Edgar Savisaar suundub volikogu istungil kõnepulti.
Linnapea Edgar Savisaar suundub volikogu istungil kõnepulti. Foto: Toomas Huik.

Volikogu Reformierakonna fraktsioon on valmis toetama Tallinna eelarvet kui linnavõim loobub plaanist kehtestada müügi- ja paadimaks, vabastab koduomanikud maamaksust ning vähendab kulutusi propagandaaparaadile.


«Tegime eelarvesse ettepaneku mitte kehtestada müügi - ja paadimaksu ning vabastada koduomanikud maamaksust. Selle jaoks tuleb vähendada linna 4,6 miljardi krooni suurust tegevuskulude eelarvet 6,2 protsenti ehk umbes 285 miljonit krooni,» ütles Reformierakonna fraktsiooni juht Remo Holsmer.

«Millegipärast ei tähtsustanud linn eelarves Kultuuripealinna tiitlit ning seetõttu tegime ettepanekuna suurendada 20 miljoni krooni võrra Kultuuripealinna eelarvet. Raha selleks tuleks linna avalike suhete eelarve arvelt,» lisas ta.

Reformierakonna fraktsioon esitas eelarvesse kokku 22 muudatusettepanekut ning nendega ei suurendatud eelarve kulude mahtu.

Volikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon esitas volikogule järgmise aasta alternatiivse linnaeelarve, milles on kavandatud kulutuste kokkuhoid 280 miljoni krooni võrra. Kokkuhoiu arvelt on alternatiivses eelarves ette nähtud tallinlaste kodude vabastamine maamaksust (120 miljonit krooni), müügimaksu kehtestamata jätmine (150 miljonit) ja paadimaksust loobumine (10 miljonit).

IRLi alternatiivse linnaeelarvega jäetakse maksumaksja rahast täielikult ilma pealinna propagandatrükised, Tallinna Televisioon, munitsipaalpolitsei ja reisisaatjad. Linnaosavalitsuste ja ametite palgakulu vähendatakse kümme protsenti. Makseid munitsipaalelamute arendajatele on kärbitud kolmandiku ja parkimiskorraldajale AS Ühisteenused - poole võrra.

2010. aasta linnaeelarve tuleb volikogus arutamisele sel neljapäeval, kus päevakorras on eelarve teine ja kolmas lugemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles