Käre pakane ühissõidukite liiklust ei häirinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tramme hakatakse kütma, kui temperatuur nulli langeb.
Tramme hakatakse kütma, kui temperatuur nulli langeb. Foto: Peeter Langovits

Mõned inimesed küll kurtsid, et hommikul olid trammivagunid külmavõitu, kuid ühissõidukite tavapärast liiklust harjumatult suured miinuskraadid ei seganud.


Tallinna trammi- ja trollibussikoondise liiklusdirektor Meelis Tartu kinnitas Postimees.ee`le, et linnaga sõlmitud lepingu järgi tuleb trammides ja trollides soojendus sisse lülitada siis, kui temperatuur langeb õues alla nulli.

«Tegelikult hakkasime juba varem kütma,» lisas ta. «Aga täna hommikul, kui miinuskraade oli ikka päris palju, võis esimesi ringe tegevates trammides ehk jahe olla tõesti. Aga kütame kindlasti. Kesklinnas on muidugi peatusi ka nii tihedalt, et külma õhku tuleb palju sisse.»

Tartu ütles, et täna hommikul trammi- ja trolliliikluse käivitamisega mingeid probleeme ei olnud. Päeva peale võib ju midagi ette tulla, aga ametimehed hoiavad asjade käigul pidevalt silma peal. Ta lisas, et külmade ilmadega mõjub elektrisõidukitele kõige hullemini niiskus.

Tallinna autobussikoondise avalike suhete juht Sirje Roht kinnitas, et mõned bussid hommikul tõesti hilinesid, kuid üldiselt töötasid liinid korralikult ning linnaliiklus häiritud ei olnud. Öötundidel tekkinud järsk temperatuurilangus tekitas mõnede busside õhusüsteemis häireid, näiteks uksed ei töötanud korralikult. Tõrkuvate busside asemele saadeti reservsõidukid.

Tänavate libeduse üle bussijuhid Rohti sõnul siiani kurtnud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles