Mupo hakkab veel viit Tallinna kooli valvama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita majandusgümnaasium.
Pirita majandusgümnaasium. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Praegu valvab munitsipaalpolitsei proovi korras Pirita majandusgümnaasiumi, kuid uuel aastal lisandub tõenäoliselt veel viis kooli, kirjutas ajaleht Pealinn.


Pirita majandusgümnaasiumis töötab septembrist proovi korras vahetustega kaks linnapolitseinikku, kellega majandusjuhataja Rein Rooks on väga rahul.

«Varem oli meil turvafirma, kelle töötaja peale kulus üle 10 000 krooni kuus, see on kooli jaoks korralik summa,» rääkis Rooks. «Politseinikul on suunav, mitte karistav ülesanne. Aga kui vaja, siis ta ka filmib asitõendite saamiseks keelatud tegevusi, nagu näiteks suitsetamist.»

Järgmise aasta alguses selgub viis kooli, kuhu mupo oma töötajad korda hoidma saadab. Linnapolitsei juhi Kaimo Järviku sõnul on koolid teada jaanuaris ning töö neis algab veebruaris.

«Praegu arutame politsei ja enda statistika, samuti linnaosade ja haridusameti ettepanekute alusel, kus oleks meie kohalolek esmajärjekorras vajalik,» mainis Järvik. «Tahame, et keegi ei saaks öelda - näe see kool valiti, sest Järviku onutütre tütar õpib seal.»

Järvik avaldas lootust, et tulevikus asendavad mupo töötajad kõigis linna koolides sinna praegu palgatud turvamehi.

«Linnapolitseinikud hoolitseksid nii avaliku kui ka heakorra eest koolis ja selle ümbruses,» ütles ta. «Nad hoiaksid ära näiteks narkoäri ja kõikvõimaliku muu ebaseadusliku tegevuse, samuti peaks koolis ennetavaid loenguid ja tutvustaks tunnis seadusi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles