Keskpäevatund: pealinnatund ETV-s on hea mõte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Peeter Langovits.

Kuku raadiosaates «Keskpäevatund» arutlenud ajakirjanikud leidsid, et Tallinna volikogu Keskerakonna fraktsiooni ettepanek vähendada linna meediakulusid selle arvelt, et Tallinn saaks rahvusringhäälingu ekraanil oma saate, on hea mõte.

Hans H. Luik kiitis Keskerakonna ettepanekut linna «totakaid propagandakulusid vähendada, nii et selle 30 miljoni asemel, mis Tallinna-TVsse läheb, nad nõuavad rahvusringhäälingult ühetunnist Tallinna asjade kajastamist nädala jooksul.»

«Minu meelest on see mitmest halvast asjast täiesti parim. Selle saate nimi võiks olla Tallinna linnatund,» pakkus Luik välja.

Ta ei saanud aru, miks Eesti Rahvusringhäälingu juht Margus Allikmaa kohe seda ettepanekut tõrjuma hakkas. «Mõelge, kui palju vaene Tallinna maksumaksja sellega kokku hoiab - las nad siis kiidavad siis ennast.» Luik pakkus välja, et saadet võiks toimetada mõni rahvusringhäälingu toimetajatest ja see võiks olla mõnel rahvusringhäälingu kanalitest, näiteks ETV2-l.

BNSi peatoimetaja Ainar Ruussaar rõhutas, et Tallinna tegevuste kajastamine rahvusringhäälingus eeldaks kindlasti seda, et kogu toimetuslik kontroll on ringhäälingu käes. «Päris nii ei saa olla, et Tallinn suunab osa oma rahast rahvusringhäälingu eelarvesse ja siis on tund aega vaba eetrit, kus mingid tegelased talitavad, kuidas tahavad,» leidis ta.

Luik ei pidanud ka seda maailmalõpuks, leides, et see tuleb lihtsalt ära kannatada. «Ma arvan, et las nad kiidavad selle tunni aja jooksul nädalas - ennast, oma parteid ja linnaosavalitsejaid ja nägupidi kõiki abilinnapäid. Siis nad saavad seda, mis nad tahavad ja linnarahva raha jääb puutumata,» sõnas Luik.

Ruussaar lisas, et selline asi eeldaks ringhäälinguseaduse muudatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles