Tallink sai kätte uusima kruiisilaeva

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki ja laevaehitusfirma esindajad uue laeva taustal.
Tallinki ja laevaehitusfirma esindajad uue laeva taustal. Foto: Tallink Group

Tallink sai täna Helsingis Aker Yardsi laevatehases kätte oma uusima kruiisilaeva Baltic Princess, mis hakkab alates teisipäevast, 15. juulist sõitma Tallinna-Helsingi liinil.

Baltic Princess on Tallinkile juba kuues uhiuuena tellitud reisilaev, mille firma on toonud Läänemerele viimase kuue aasta jooksul, vahendas ettevõtte pressiesindaja.

Laev jõuab plaanide kohaselt Tallinna sadamasse 12. juulil. 

Tallink Grupi juhatuse liikme Andres Hundi sõnul on Baltic Princess ehitatud Põhjamaade kõrgeid laevaehituse standardeid järgides, mis teevad laeva säästlikuks ja keskkonnasõbralikuks ning tagavad ohutu ja samas ka mugava laevareisi.

«Tallinkil on täna Läänemere uusim kõrgekvaliteediline laevastik, mis on kahtlemata tugevaks eeliseks ettevõtte edasise positiivse tulemuse ja jätkusuutlikkuse tagamisel,» lausus Hunt.

Tallink tellis 165 miljonit eurot (2,5 miljardit krooni) maksva Baltic Princessi 2005. aasta detsembris. 212 meetrit pikk, 29 meetrit lai ning 2800 reisijat ja 1130 liinimeetrit sõidukeid mahutav alus on üks suuremaid kruiisilaevu Läänemerel. Laeval on keskkonnasäästlikkust suurendavad katalüsaatorid ning raskemateks ilmastikuoludeks vajalik kõrgeim jääklass 1A Super.

Baltic Princessi pardal on 927 kajutit, kokku 12 erinevat restorani ja baari, kolm poodi ja üle 450-kohaline konverentsikeskus. Lastele on mõeldud mängude tuba ja spetsiaalne lasteala. Laev suudab arendada kiirust kuni 24 sõlme.

Alus vahetab Tallinna-Helsingi liinil välja firma senise uusima kruiisilaeva, 2006. aastal valminud Galaxy, mis suundub Turu-Stockholmi liinile. Galaxy vahetab seal omakorda välja M/L Silja Festivali, mis suunatakse Riia-Stockholmi liinile. Seega tähendab Baltic Princessi tulek uuemat laeva ühekorraga kokku kolmele liinile.

AS Tallink Grupp on Euroopa juhtivaid laevafirmasid, mis omab 19 laeva ning opereerib Eesti, Soome, Rootsi, Läti ja Saksamaa vahel seitsmel erineval laevaliinil. Ettevõttes töötab ligi 6500 töötajat Eestis, Soomes, Rootsis, Lätis, Saksamaal ja Venemaal. Eelmisel majandusaastal oli ASi Tallink Grupp käive 11,9 miljardit krooni, ettevõte teenindas ligi seitse miljonit reisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles