Kinnisvaraekspert: KMA-le sobivaid odavamaid äripindu on Tallinnas küllaga

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KMA kesklinna teenindusbüroo kolib Foorumi kaubamajja.
KMA kesklinna teenindusbüroo kolib Foorumi kaubamajja. Foto: TV3

Eesti suurima büroomaja arendaja Kaamos Kinnisvara juhataja sõnul ei ole alust kodakondsus- ja migratsiooniameti väidetel, et Tallinnas on raske leida teenindusbürooks sobivat äripinda.

KMA pressiesindaja Maimo-Lii Paloveer põhjendas eile ameti teenindusbüroo kolimist kõrge rendihinnaga Foorumi ärimajja sellega, et selles hoones on arvestatud erivajadustega inimeste, eakate ning lapsevankriga liikujatega.

«KMA klienditeenindussaalid eeldavad spetsiaalseid delikaatseid isikuandmeid sisaldavate dokumentide väljaandmiseks loodud tingimusi. Sobivaid ruume oli raske leida, sest paljud rendileandjad ei olnud nõus tegema KMA klienditeeninduse jaoks vajalikke ümberkorraldusi,» selgitas Paloveer.

«Tänasel büroopindade turul on pakkumisi palju. Sarnase suuruse ja sama heade tingimustega pindu pakutakse näiteks kesklinna äärealadel, kus hinnad on madalamad umbes 100 kr/m2 piires. Seega on asutuse aastasest üürieelarvest võimalik säästa üsna märkimisväärne summa,» ütles Tammsaare Ärikeskuse arendaja Kaamos Kinnisvara juhataja Priit Uustulnd.

Tema sõnul algavad kesklinna äärealadel A-klassi büroopindade hinnad 160-170 kroonist - erinevalt kesklinnast, kus hinnatase on kallim.

«Senine kogemus turul näitab, et üürnikud jaotuvad peamiselt kaheks. Ühed, kellele on kesklinnas paiknemine oluline ja kes on selle eest valmis kõrgemat üüri maksma. Teised, kes saavad edukalt hakkama äärelinnas ning tänu sellele võidavad üüris ning kindlasti parkimistingimustes.»

Ettevõtte tegevusala määratleb kinnisvaraeksperdi sõnul tema paiknemise eelistuse.

«Kindlasti on ettevõtetel, kes soovivad kulusid kokku hoida, mõistlik kolida äärelinna. Samuti on tänases turuolukorras õige aeg endale pinda otsida, sest arendajad on paindlikud ja valikuvõimalus suur,» lisas Uustulnd.

Lisaks tõi KMA näiteks ühe kolimise põhjusena välja endise teenindusbüroo kitsa trepi. Foorumi ärimajas asub büroo aga neljandal korrusel ning sinna pääsemiseks ei ole üldkasutatavat treppi olemas.

Büroo külastajatel tuleb jagada kahte väikest lifti 18 teise majas asuva büroo töötajatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles