Tudengid peavad trollipeatuses koosolekut

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe paraadi ajal on ühissõidukid suunatud ümbersõidule.
Kaitseväe paraadi ajal on ühissõidukid suunatud ümbersõidule. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna Tehnikaülikooli ja Tallinna Ülikooli tudengid peavad täna kell 12.10 Mustamäel trolli nr 3 lõpp-peatuses infokoosoleku.


«Räägime täpselt läbi, et mis toimub ja mis on plaanis ja kuidas on linnavõimuga siiani koostöö või mittekoostöö läinud,» ütles Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlaua (TÜÜL) esimees Getter Tiirik.

Ta kinnitas, et TÜÜL ei kutsu üliõpilasi üles trollisõiduga meelt avaldama. Eile levis Facebook'is üleskutse, mis kutsus kõiki tudengeid ühisele trollisõidule Mustamäelt kesklinna ja tagasi.

«Koosolek on politseis registreeritud ja paljud tudengid, kes sinna tulevad, saabuvad kesklinnast trolliga ja ma usun, et nad sõidavad pärast trolliga kesklinna tagasi,» ütles Tiirik.

Tallinna Tehnikaülikooli ja Tallinna Ülikooli üliõpilaskondade hinnangul on eilne Taavi Aasa avaldus, milles ta pidas täna toimuvat infokoosolekut poliitiliseks propagandaks eksitav ja üliõpilasi alahindav.

«Täna Mustamäel toimuva koosolek ei ole organiseeritud vaid ühe üliõpilasaktivisti huvides nagu mainis abilinnapea Taavi Aas oma eilses avalduses. Abilinnapea paistab alahindavat tudengite suutlikkust ise mõelda ja otsuseid langetada,» märkis Tallinna Ülikooli üliõpilaskonna juhatuse aseesimees sotsiaalpoliitika valdkonnas Heidi Türk.

Tallinna Ülikoolis puudutab planeeritav sooduspiletite kaotus umbes 5000 tudengit ja Tallinna Tehnikaülikoolis umbes 6500 tudengit.

Planeeritavate muudatuste järgi peavad üliõpilased väljastpoolt Tallinna hakkama maksma senise 110 krooni asemel 365 krooni. Kolme kuu pileti hind kasvab aga 295 kroonilt 825 kroonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles