Noorte infomessile Teeviit minek tekitas mõnes koolis arusaamatusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ühisgümnaasium.
Tallinna ühisgümnaasium. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Kuristiku gümnaasiumi ning ühisgümnaasiumi pedagoogid takistasid õpilastel koolitundide ajal infomessile Teeviit minemist, kuna messi saab külastada ka pärast tunde ning laupäeval.


Eesti õpilasesinduste liidu juhatuse esimees Kristo Peterson kinnitas, et Lasnamäel asuva Kuristiku gümnaasiumi direktor oli kooli välisukse lukku keeranud, et õpilased ei saaks Teeviidale minna. Ka ühisgümnaasiumi õpetajad olevat takistanud vanema astme õpilasi messile minemast.

«Ühisgümnaasiumis oli nii, et põhimõtteliselt said õpilased minna, kuid nad pidid sel juhul arvestama põhjuseta puudumisega,» ütles Peterson.

Petersoni sõnul pidid Kuristiku gümnaasiumi õpetajad, kes lubasid õpilastel tundide ajast Teeviidale minna, direktorile seletuskirja kirjutama.

«Minu isiklik arvamus on, et kui me tahame, et ühiskond väärtustaks teadlikku õpilast, siis niisuguse infomessi ajal tuleks lubada õpilastel koolist puududa,» märkis Peterson.

Kuristiku gümnaasiumi direktor Raino Libliku sõnul on asi väga lihtne. Kooli uks peab kinni olema turvalisus tõttu, et igasugused võõrad sisse ei pääseks. Kui õpilasel on põhjus välja minna, siis valvur keerab ukse lukust lahti. Vanema või õpetaja loata lapsed enne tundide lõppu koolist niisama välja ei pääse.

«Kui rääkida Teeviidast, siis õpetajad teavad väga hästi, et kui õpilased lahkuvad koolist ja on üle poole päeva majast ära, siis niisugune asi tuleb eelnevalt kooskõlastada kas õppealajuhataja või direktoriga,» märkis Liblik. «Seekord niisugust asja aga ei tehtud ning õpilased läksid omavoliliselt tunnist ära, kuigi klassijuhataja oli loa andnud. Kooli juhtkond vastutab ju selle eest, et tunnid saaksid antud ning õppetegevus toimuks.»

Liblik lisas, et Teeviit on lahti nii kaua, et õpilased saavad soovi korral seda külastada ka pärast tunde või laupäeval. Seetõttu tekibki küsimus, miks peab gümnasist tundidest lahkuma. Kui teiste aineõpetajate tunnid õpilaste äramineku pärast ära jäävad, siis ei ole alust neile ka selle aja eest maksta, kuigi need õpetajad ei ole andnud nõusolekut oma tundide ärajätmiseks.

Tallinna ühisgümnaasiumi õppealajuhataja Aade Erits ütles, et õpilastele on soovitatud Teeviidale minna kas pärast tunde või laupäeval, kuna tunde jääb nagunii liiga palju ära. Sellised soovitused andiski kooli juhtkond klassijuhatajatele.

«Kui vaja, siis laseme õpilasi ikka tundidest ära,» lisas ta. «Aga selleks on vaja eelnevalt nimekirjad teha ning mingeid takistusi ei ole. Kuna Teeviit on lahti ka tundisest vabal ajal, siis seekord andsime niisugused soovitused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles