Murru vanglas suletakse veel üks osakond

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murru vangla.
Murru vangla. Foto: Liis Treimann.

Uue aasta alguses suletakse Murru vanglas veel üks eluosakond, osa kinnipeetavatest viiakse üle Harku vanglasse.


Muudatuse põhjuseks on valdkonna arengukavas seatud eesmärk vananenud arhitektuuriga Murru vangla sulgeda, samuti vajadus tulla toime väiksema eelarvega kui eelmisel aastal, teatas justiitsministeerium. Ühtlasi vähendatakse Murru vanglas ka mehitatud välisvalvet, asendades selle osaliselt tehnilise valvega.

Osa Murru vangla ametikohtadest viiakse üle Harku vangla koosseisu. Seoses ümberkorraldustega väheneb ametikohtade arv vanglateenistuses kokku 76 võrra. Koondatavate ametnike arv ei ole täna veel teada, kuna see sõltub sellest, kui palju Murru vangla ametnikke võtab vastu tööpakkumise teistes vanglates.

Murru vanglas viidi suuremad ümberkorraldused läbi juba 2008. aastal, kui avati uus Viru vangla. Ümberkorralduste käigus suleti mitu eluosakonda ning vähendati vangide arvu, samuti vahetati välja seal hoitavate vangide kontingent. Täna viibivad Murru vanglas põhiliselt seksuaalkurjategijad, liikluskuritegusid teinud inimesed ning enam kui 55-aastased vangid. Vanglas on praegu umbes 600 vangi varasema 1500 asemel.

Murrust viiakse Harku vanglasse põhiliselt vanemad kinnipeetavad. Meesvangid paigutatakse Harku vanglas eraldi üksusesse, kus nad naisvangidega kokku ei puutu. Naisvange on seni hoitud neljas vanglas: suurem osa neist - süüdimõistetud - on paigutatud Harku vanglasse. Justiitsvaldkonna arengukava järgi suletakse Murru vangla täielikult hiljemalt aastal 2015.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles