Linn maksab jälle poole miljoni eest linnahalli arveid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahall.
Linnahall. Foto: Uwe Gnadenteich

Linnavalitsus eraldab oma homsel istungil reservfondist üle poole miljoni krooni linnahalli kommunaalvõlgade tasumiseks.


Sellest 300 000 krooni on ette nähtud Eesti Energia ees tekkinud elektrivõla osaliseks tasumiseks ja 265 000 krooni maksu- ja tolliameti ees tekkinud võlgnevuse vähendamiseks.

Majanduslanguse tõttu vähenes linnahalli käive käesoleval aastal oluliselt. Kui mullu toimus toimus linnahalli kontsertsaalis jaanuarist oktoobrini 34 üritust, siis 2009. aasta samal ajavahemikul vaid 14 üritust. Aasta viimase kvartali ürituste arv vähenes mulluselt 24 ürituselt vaid üheksale etendusele tänavu detsembris.

Nii on linn pidanud varemgi kahjumiga töötanud linnahalli sel aastal täiendavate rahasüstidega turgutama. 10. juunil eraldas linn linnahalli kommunaalkuludeks 500 000 krooni, 25. juunil 100 000 krooni, 16. septembril veel 100 000 krooni, 21. oktoobril 300 000 krooni ja 11. novembril veel 300 000 krooni.

Tallinn loodab, et välismaised investorid puhuvad surevale betoonkolossile uuesti elu sisse. Linnahalli ja selle ümbruse ümberkujundamisest kaasaegseks kultuuri- ja konverentsikeskuseks on huvitatud 2007. aastal USA-s asutatud firma Tallinn Entertainment LLC, mis lubab tuua Eestisse suures mahus meelelahutust, kultuuri ning majutusvõimalusi.

Tallinn Entertainment LLC omanikud on võrdsetes osades RSL Capital, GF Capital Management & Advisors ning Remi International. RSL Capital kuulub Ronald S. Lauderile, kes on maailma üks suuremaid kunstikollektsionääre ja filantroope.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles