Tallinn loobub sünnipäeva- ja puhkusetoetustest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimistel Keskerakonda toetanud pensionäridel pole põhjust pettuda - Tallinn maksab neile toetust ka järgmisel aastal.
Valimistel Keskerakonda toetanud pensionäridel pole põhjust pettuda - Tallinn maksab neile toetust ka järgmisel aastal. Foto: Liis Treimann.

Linnavalitsus teatas tuleva aasta eelarve põhisuundi tutvustades, et linna loobub alates tulevast aastast sünnipäevatoetuste maksmisest.


Samuti lõpetatakse linnaametnikele ühe kuupalga suuruse puhkusetoetuse maksmine. Veel tänavu augustis kinnitas linnavalitsus, et sünnipäevatoetuste maksmine jätkub ka tuleval aastal. Tänavu kulub koolieelikutele sünnipäevaraha maksmiseks 4,25 miljonit krooni.

«Palgamäärad jäid samaks ning koosseise püütakse mitte vähendada, küll aga lõpetati puhkusetoetuse maksmine ning tulemustasude osakaal viidi viielt protsendilt ühele protsendile,» teatas linnapea Edgar Savisaar.

Seni valimatult kõikidele koolieelikutele makstud sünnipäevatoetustest loobumist põhjendas linnapea IMFi soovitusega. «Arvestades IMFi raportis antud soovitust kaotada ära laustoetused, loobub Tallinna linn alates 2010. aasta jaanuarist sünnipäevatoetustest. Küll aga säilivad selle aasta septembris kehtestatud toetused vähekindlustatud osale elanikkonnast, sealhulgas laste huviringi toetus, vabastamine lasteaia kohatasust ja toidukuludest, jätkuvalt kompenseeritakse maamaks ning küttehinna tõus,» märkis Savisaar.

Pensionäridele makstav toetus tõuseb tuleval aastal seniselt tuhandelt kroonilt 1200 kroonile. Seda makstakse igale Tallinna pensionärile tema avalduse alusel. Uuenduseks on see, et raha ei maksta välja kohe aasta alguses, vaid iga soovi avaldanud pensionär saab selle kätte oma sünnikuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles