Tallinn on kolimistoetuste maksmisega jännis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud sundüürnikud eelistasid munitsipaalüürikorteri asemel kolimistoetust.
Paljud sundüürnikud eelistasid munitsipaalüürikorteri asemel kolimistoetust. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linn pole suutnud tänaseks välja maksta suurt hulka kolimistoetusi, linnavalitsus loodab arved aasta lõpuks siiski klaariks saada.


Linnavalitsusel on tänaseni välja maksmata 82 kolimistoetust kokku umbes 5,7 miljoni krooni eest, selgub linnapea Edgar Savisaare vastusest linnavolikogu IRLi fraktsiooni juhi Indrek Raudse arupärimisele.

«Kolimistoetuste taotluste menetlemisel tõrkeid ei ole. Kolimistoetuste välja maksmine on viibinud seoses sellega, et taotlusi on esitatud prognoositust tunduvalt enam,» selgitas Savisaar oma vastuses.

Kolimistoetuste arvukus on linnapea selgituse kohaselt tingitud sellest, et osad esmalt korterit taotlenud sundüürnikud otsustasid hiljem siiski kolimistoetuse kasuks. Samuti kasvatas kolimistoetuste taotluste arvu asjaolu, et sel aastal lõpetatakse kolimistoetuste taotluste vastuvõtt.

Vastuseks küsimusele, kas kõik kolimistoetused makstakse ikka õigeaegselt välja, kinnitas Savisaar: «Linnavalitsus teeb kõik endast sõltuva, et kolimistoetused saaksid välja makstud käesoleval aastal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles