Pühapäeval algab advendiaeg

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Raekoja platsi kuuse juures.
Turistid Raekoja platsi kuuse juures. Foto: Peeter Langovits.

Pühapäeval, 29. novembril kell 14 süütavad linnapea Edgar Savisaar ja Tallinna praost Jaan Tammsalu Raekoja platsi jõulupuul esimese advendiküünla.


Traditsioonilisel advendiküünla süütamise üritusel Raekoja platsil laulavad Tallinna Jaani, Kaarli, Toomkoguduse, Püha Vaimu, Peeteli, Nõmme Rahu ja Viimsi koguduste koorid. Kõigil osalejail on võimalik linna esimesest advendiküünlast oma koju jõulutuli kaasa viia.

Ühtlasi avatakse pühapäeval Raekoja platsil ka traditsiooniline Tallinna jõuluturg. Jõuluturu avakontsert algab keskpäeval ning seal esinevad tantsutrupp Modus, Quint Quartet, EBS kammerkoor, Dave Benton ja Meero Muusik.

Pühapäeval kell 16 süüdatakse advendiküünal Nõmme keskuses Nõmme ema pargis. Jõulumeeleolu aitab luua Nõmme õpetajate naiskoor Kadi Härma juhatusel ning advendiküünla süütamisel osaleb ka Nõmme Rahu koguduse õpetaja Ove Sander, teatas Nõmme linnaosavalitsus.

Esimeseks advendiks saavad jõuluvalguse linna peatänavad, pargipuud ja esindushooned ning lisaks paigaldavad linnaosade valitsused valguskaunistusi suurema liiklusega tänavatele ja püstitavad väljakutele traditsioonilised jõulukuused.

Tallinna jõuluturg tegutseb tänavu peale Raekoja platsi ka Harju tänaval ning Tammsaare pargis. Kauplemine algab ametlikult pühapäeva hommikul kell üheksa, kuid mõni müüja lubas juba laupäeval kioskiluugid lahti teha.

Laupäeval avatakse jõuluturg Rotermanni kvartalis. Jõuluturg asub kobarkino taga Rotermanni kvartalis asuvas Rotermanni aatriumi siseruumides. Seal pakutakse nii küünlaid, vildist mütse, kootud kindaid-mütse ja ehteid kui ka jõululauale sobivaid toidusaadusi, nagu moosid, küülikupasteet, marjad jms. Turg on avatud 28. novembrist kuni 31. detsembrini iga päev, esmaspäevast laupäevani kella 10-20 ja pühapäeviti kella 11-18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles