Tallinna sotsid pole nõukogu liikme tasu arutanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tallinna sotsiaaldemokraatide juhi Jaak Juske sõnul otsustavad sotsid linnaettevõtete nõukogudes osalemise tasu küsimuse pärast seda, kui on selgunud järgmise aasta linnaeelarve suurus.

Juske ütles BNSile, et kuna seda küsimust arutatud pole, ei oska ta vastata küsimusele, kas sotsiaaldemokraadid võivad linnaettevõtete nõukogudes osalemise tasust loobuda või leppida väiksema tasuga. Samas märkis ta, et oleks ise valmis kaaluma oma nõukogu liikme tasust näiteks lasteaedade toetamist, kui ta peaks mõnda nõukogusse kuuluma.

Juske sõnul selgub lähinädalatel, kes sotsiaaldemokraatidest linnaettevõtete nõukogudesse kuuluma hakkavad ja praegu midagi kindlat ei ole.

Sotsiaaldemokraadid esitasid tänavu aprillis opositsioonis olles Tallinna linnavolikogu menetlusse eelnõu, mis nägi ette Tallinnale kuuluvate äriühingute juhatuse ja nõukogu liikmete tasude langetamise vähemalt 2007. aasta tasemele.

Juske märkis aprillis Tallinna sotsiaaldemokraatide pressiteates, et linnale kuuluvate ettevõtete juhtide ja nõukogu liikmete tasud tõusid 2008. aastal 20 protsendi ringis ja samapalju tuleks neid vähendada. Tallinnas ainuvõimu omanud Keskerakond hääletas sotside eelnõu kevadel volikogus maha.

Keskerakonnaga koalitsioonileppe sõlminud sotsiaaldemokraadid saavad lisaks abilinnapea, volikogu aseesimehe ja Mustamäe linnaosavanema kohale kümmekond kohta linnaettevõtete nõukogudes.

Volikogu aseesimees Katrin Saks ütles eelmisel nädalal, et erakonnas on juba arutatud ka kandidaate, ent soovitab täpse nimekirja saamiseks ära oodata sotside juhtkonna otsuse, kellele mingi nõukogu koht antakse.

Saks ise loodab asendada SAs Tallinn 2011 senist linnavolikogu aseesimeest Tarmo Lausingut, kes oli sihtasutuse nõukogus ametikoha järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles