Euroopa pealinnade noored kohtuvad Tallinnas

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lauluväljak.
Tallinna lauluväljak. Foto: Peeter Langovits.

Homsest pühapäevani toimub Tallinnas järjekordne Euroopa Liidu pealinnade liidu noortekohtumine, mille peateemaks on laste- ja noortesõbralik pealinn.

Euroopa Liidu pealinnade liit asutati 1961. aastal eesmärgiga suurendada Euroopa pealinnade vahelisi sidemeid, mis omakorda aitaks kaasa solidaarsuse tekkele. Iga pealinn saab olla liidu eesistuja üks aasta ning eesistumisele järgneval aastal korraldatakse samas linnas ka noortekohtumine.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul arutletakse noortekohtumisel lähemalt selle üle, milline peaks olema ideaalne linn, kus noortel on hea elada ning mida peavad Euroopa Liidu pealinnad selleks tegema, et nad veelgi laste- ja noortesõbralikemaks muutuksid. «Pean selliseid noortekohtumisi ülioluliseks - seal kus on noored koos, sünnib alati palju huvitavaid ideid ja mõtteid. On oluline, et erinevate Euroopa pealinnade noored arutlevad selle üle, kuidas koostööd paremini arendada ja kuidas linnavõimude tasandil senisest enam laste ja noorte temaatikat esile tõsta,» lausus Jäppinen.

Tänavuaastasest noortekohtumisest võtab koos Tallinnaga osa 12 Euroopa Liidu liikmesriikide pealinna, mida esindavad noored, neid saatvad noorsootöötajad ja noortega tegelevate institutsioonide esindajad.

Kõik ELi liikmesriikide pealinnade esindajad teevad kohtumise esimesel päeval ka ettekande, kus tutvustavad oma linnade sõbralikkust ja toovad esile silmapaistvamad noortele mõeldud ettevõtmised. Lõpuks koostatakse konkreetsete ettepanekutega dokument, mille noored ja nende saatjad viivad oma pealinnadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles