Sotsiaalvoodis magamine läheb poole kallimaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuba sotsiaalmajutusüksuses.
Tuba sotsiaalmajutusüksuses. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnavalitsus kahekordistab homme sotsiaalmajutusüksuste voodikohtade kasutamise tasu.


Linnavalitsuse korralduse eelnõuga tehakse tõsta sotsiaalmajutusüksuses oleva voodikoha kasutamise tasu suuruseks kaheksateistaastasele ja vanemale isikule 600 krooni kuus või 20 krooni ööpäeva eest. Praegu peab täisealine inimene maksma voodikoha eest sotsiaalmajutusüksuses 300 krooni kuus.

Alla 18-aastaste isikute jaoks jääb kehtima senine voodikohatasu 60 krooni kuus või kaks krooni ööpäeva eest.

«Ettepanek on tehtud arvesse võttes ühelt poolt saadava teenuse mahtu - isikutel on võimalik piiramatult kasutada vett, elektrit, tasuta on voodipesu ja üksuses osutatavad sotsiaalteenused. Teiselt poolt võttes arvesse sotsiaalmajutusüksusesse sattunud inimeste tegelikku majanduslikku olukorda, mis ei ole küll piisav eraturult eluaseme üürimiseks, kuid samas võimaldab suuremas ulatuses tasuda sotsiaalmajutusüksuses osutatavate teenuste eest,» seisab eelnõu seletuskirjas.

«Lisaks eeltoodule motiveerib voodikohatasu suurendamine isikuid ja perekondi resotsialiseeruma ning teenuselt iseseisvasse ellu lahkuma,» loodavad linnaisad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles