Galerii: kuidas Tallinna mehed kuuske toomas käisid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõue vallast Pala külast leitud kuuse juurde viiv tee oli nii pehme, et kuuse treilerile tõstma pidanud kraana jäi mõnisada meetrit enne kohalejõudmist põhjalikult mutta kinni.


Lõunaks ei suudetud 36-tonnist masinat veel mülkast välja tõmmata ja käiku läks plaan B. Kuusetoojad aga sõitsid Anija valda Voosele, kus Soosti külas kasvas teine jõulupuukandidaat.

Paraku ei viinud kuuse juurde ühtki teed ja selle kättesaamiseks pidi rasketehnika sõitma sadakond meetrit üle pehme heinamaa. OÜ Hansatrans saatis sinna uue kraana ning treilerveok jõudis kuuse juurde traktori abil.

Kuuse mahasaagimine ja auto peale tõstmine läks viperusteta, poole nelja paiku oli kuusepuu treileril. Kännu pealt loeti kokku 54 aastaringi.

Langetatud kuuse pikkuseks mõõdeti 17 meetrit. Nõmme talu oma oli ligi 30 meetrit pikk, nii et tänavune Tallinna jõulupuu tuleb plaanitust pea kolmandiku võrra madalam.

Raekoja platsile peaks kuusk jõudma umbes õhtul kella kümneks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles