Jäätmetekke vähendamise nädal kutsub säästlikkusele

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna algab üle-euroopaline jäätmetekke vähendamise nädal, mille eesmärk on propageerida säästlikku mõtteviisi ning näidata, kuidas tarbimine mõjutab keskkonda.

21.-29. novembrini kestva prügiteemalisel nädalal osaleb Prügihundi kampaaniaga ka Tallinna linn.

Nädala eesmärk on muuta avalikkuse tarbijalikku mõtteviisi säästvaks ning näidata, kuidas tarbimisele suunatud ühiskond mõjutab keskkonda ja kliimamuutusi. Samuti soovivad korraldajad rõhutada jäätmetekke vähendamise ja säästva eluviisi omavahelist seost.

Tallinnas toimub jäätmetekke vähendamise nädalal kaks jäätmeinfotundi: 24. novembril kell 17-18 Kesklinna linnaosavalitsuse saalis ja 26. novembril samal kellaajal Nõmme halduskogusaalis. Nädala juhtmõttest, jäätmetekke vähendamisest, on kantud kogu Prügihundi kampaania tegevused sel aastal.

Samuti jätkub novembri lõpuni jäätmejaamade mäng Sõprade Prügiring, kus tuleb jäätmeid Tallinna jäätmejaamadesse viies registreerida oma külastus ja koguda oma tiimi võimalikult palju liikmeid. Järgmisel nädalal selguvad ka parimad prügi vähendamise teemalised videoklipid.

Jäätmetekke vähendamise nädala projektis osalevad sel aastal lisaks Eestile ka Andorra, Prantsusmaa, Iirimaa, Itaalia, Portugal, Rootsi, Hispaania, Suurbritannia ja Belgia mitmed regioonid. Projekt on planeeritud viia läbi järgneval kolmel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles