Kaubanduskeskustel parkimismuret pole

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubanduskeskuste esised parklad on tippaegadel autosid täis, kuid kaupmeeste sõnul parkimisega niipea probleeme ei teki.
Kaubanduskeskuste esised parklad on tippaegadel autosid täis, kuid kaupmeeste sõnul parkimisega niipea probleeme ei teki. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna suurte kaubanduskeskuste juhid ei karda, et parkimiskohtade puudus võib tulevikus keskuste laiendamisel takistuseks saada ning keskused tuleb maailma suurlinnade eeskujul linna piiri äärde kolida.


Transpordiameti linnatranspordi osakonna juhataja Ruth Pärn arvas, et tulevikus võivadki kaubanduskeskused hakata linna piirile kerkima, sest linnas sees pole enam sellist kohta, kus oleks piisavalt parkimisruumi.

«Meil on neid kaubanduskeskusi ju hästi palju, aga kui te näiteks lähete nädalavahetusel Ülemiste keskusse, siis terve suur parkimisplats nii ühel- kui teisel pool maja on täis. Ka Kristiine keskuse juures pole tööpäeva õhtul kella kuue-seitsme ajal autot kuskile panna,» märkis Pärn.

«Kui puht-teoreetiliselt arutleda, siis võiks uusi keskusi rajada kuskile linna piirile. Rocca al Mare on ju peaaegu linnast väljas. Võibolla peaksidki uued kaubanduskeskused omadega kesklinnast järjest kaugemale minema. Näiteks Maksimarketite juures ei ole ka nädalavahetusel parkimisprobleeme,» lisas ta.

Kaubanduskeskuste juhid aga ei karda, et parkimiskohtade nappus võiks isegi kaugemas tulevikus keskuste laiendamisele takistuseks saada.

Rocca al Mare kaubanduskeskuse juhataja Mati Pops arvas, et nende keskuse juures on ruumi veel küll ning lähemal ajal pole parkimise pärast vaja muretseda. «Rocca al Mare keskus ju äsja laienes ja põhimõtteliselt jätkub meil maad ka keskuse edasiseks laiendamiseks. Kindlasti annab ka parkimisega midagi välja mõelda. Põhimõtteliselt on ju võimalik näiteks üks parkimistasand juurde ehitada. Aga täna ma küll selles osas vähimatki probleemi ei näe,» nentis Pops.

Ka Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits ei näinud parkimises probleemi. «Ma ei kujuta ette, et sellistel keskustel nagu meie oma või Rocca al Mare keskus võiks tekkida parkimiskohtade puudus. Võibolla peab külastaja tõdema, et ta ei saa kahjuks parkida kõige esimesse ritta, vaid peab natuke kaugemale jääma. Aga parklad on ikkagi piisavalt suured, et kui võibolla üksikud jõulueelsed päevad välja arvata, siis on parkimisvõimalus kõikidele külastajatele tagatud,» lausus Pärnits.

Ka seda ohtu tema sõnul ei ole, et keegi keskusest liiga kaugele jäävate parkimiskohtade pärast kuskile mujale poodlema läheks.

Parkla on nii suur, nagu ta on ja ega siin midagi teistmoodi teha ei saa. Paratamatult peab mõni klient mõne sammu jalgsi kõndima. Võibolla kavandame kunagi tulevikus ühe suure korrusparkla, tänu millele on klientidel vaja mõni meeter vähem kõndida. Aga praegu me seda küll ei pelga, et keegi sellepärast tulemata jääks, et parklast on liiga pikk maa keskuseni. Need distantsid ei ole nii pikad, et ostjaid ära peletada,» arvas Pärnits.

«See pole ju saladus, et meiegi planeerime oma keskust laiendada, kui majandusolukord veidi paremaks muutub. Sellega seoses tuleb ka parkimisteema veelkord üle vaadata ja seal on üks võimalik lahendus ka parkimismaja,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles