Arktilised elukad on nukrad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amuuri leopardi kutsikas Kaia.
Amuuri leopardi kutsikas Kaia. Foto: Tallinna loomaaed.

Kadrisula hakkas tänavu õige varakult pihta ning lumi on jälle läinud. Soojamaaloomad rõõmustavad pikema väljas jalutamise võimaluse üle, arktilised elukad on aga seevastu taas nukramad.



Tšehhimaalt Ograda loomaaiast saabus pühapäeva õhtul neli leopardkilpkonna, luitekasside paar ja neli paari flamingosid. Mõlemad viimased liigid jäävad kevadeni külastajate eest karantiini varjule.

Meilt läks tšehhidele vastu kaks emast jakki ning kaks paari noori väikeluikesid. Teisipäeva hommikul Londoni poole lendu alustanud noor amuurileopard Kaia jõudis õnnelikult Marwelli loomaaeda.

Troopikamajas on koos ülikiiresti arenevate kullestega külastajatele välja pandud värvikad Amazoonase lendlehekonnad.

Teist nädalat on talveks tegevuse lõpetanud kohviku Illu ruumides näitus "Elavad kalliskivid ja muud mutukad", kus näeb põnevaid värvikirevaid ehismardikaliike, mitmeid väga omapärase välimusega raagritsikaid, ülipikkade tundlatega koopakilke, paljusid troopilisi prussakaid, hiidtuhatjalgu Aafrikast ning suuri troopilisi tigusid.

Samas saab igal kolmapäeval kuulata Aleksei Turovski loengut mitmesugustel põnevatel selgrootutega seotud teemadel. Teemad ja täpsema info leiab loomaaia kodulehelt. Näitus jääb kõigile loomaaiakülastajatele avatuks kuni kevadeni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles